Σε νέα ρότα η Ρόδος με τον Αντώνη Καμπουράκη

Σε νέα ρότα η Ρόδος με τον Αντώνη Καμπουράκη

Σε νέα ρότα η Ρόδος με τον Αντώνη Καμπουράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2444 ΦΟΡΕΣ

Επικράτησε άνετα στον δεύτερο γύρο με 53,04% και αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου

Καθαρή και μεγάλη νίκη, με ποσοστό 53,04% πέτυχε την Κυριακή ο κ. Αντώνης Καμπουράκης που από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι ο νέος δήμαρχος της Ρόδου.

Η εκλογή του κ. Καμπουράκη, ήταν αναμενόμενη, αφού από τον περασμένο Σεπτέμβριο που έγινε γνωστή η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, η υποψηφιότητά του αμέσως απέκτησε δυναμική στη ροδιακή κοινωνία.

Η δυναμική αυτή εκφράστηκε ξεκάθαρα, τόσο στον πρώτο γύρο των εκλογών, όσο και προχθές, και έτσι πλέον ο κ. Καμπουράκης, καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα του νησιού, που δυστυχώς είναι αρκετά.

Γεγονός είναι επίσης ότι η εκλογή του κ. Καμπουράκη, προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στο μεγαλύτερο μέρος της ροδιακής κοινωνίας, που ευελπιστεί ότι ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα διαχειριστούν τα θέματα του νησιού, με διαφορετική αντίληψη και κυρίως με καλύτερα αποτελέσματα.

Ο ίδιος ο κ. Καμπουράκης έχει κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι η δουλειά ξεκινά άμεσα και ότι με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου θα επιδιώξει να αποκτήσει ξανά η Ρόδος τη λάμψη της.

Σε ό,τι αφορά τον χαμένο των εκλογών, τον νυν δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, κατά κοινή ομολογία έδωσε τη μάχη της επανεκλογής του δυναμικά και χωρίς ακρότητες, καταφέρνοντας μάλιστα στον δεύτερο γύρο να μειώσει τη διαφορά από τον κ. Καμπουράκη (σε πολλά χωριά ο κ. Χατζηδιάκος υπερίσχυσε του κ. Καμπουράκη, αλλά στην πόλη της Ρόδου ήταν συντριπτική η υπεροχή του κ. Καμπουράκη).

ΕΝΩΤΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ενωτικός, συγκινημένος και κρατώντας χαμηλούς τόνους, εμφανίστηκε ο νέος Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, στο εκλογικό του κέντρο, αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες αφότου ο ροδιακός λαός τον εξέλεξε.
Από νωρίς το απόγευμα είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος στο εκλογικό κέντρο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και όταν έκλεισαν οι κάλπες άρχισε να προσέρχεται ακόμα περισσότερος. Καθώς προχωρούσε η βραδιά, το εκλογικό κέντρο είχε γεμίσει ασφυκτικά (τόσο μέσα όσο και έξω) από υποστηρικτές και φίλους της παράταξης του κ. Καμπουράκη «Με Δύναμη για τη Ρόδο», οι οποίοι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και πανηγύριζαν κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν εκεί το βράδυ της Κυριακής, ήταν: Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κα Τόνια Μοροπούλου και κ. Αντώνης Γιαννικουρής, Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου , ο συμπατριώτης μας πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ Γιάννης Βαληνάκης, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς και η κα Μίκα Ιατρίδη, αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι, βεβαίως όλοι όσοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του κ. Καμπουράκη κ.ά.

Στις 11:00 το βράδυ κατέφθασε στο εκλογικό του κέντρο ο κ. Καμπουράκης ο οποίος έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τον κόσμο που βρισκόταν μέχρι εκείνη την ώρα εκεί και τον περίμενε για να τον συγχαρεί και να του δώσει δύναμη για τη συνέχεια.


Ο ίδιος, καταρχάς, απευθύνθηκε στον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά το εκλογικό κέντρο, λέγοντάς τους: «Το ευχαριστώ είναι πολύ μικρό και λίγο, για να εκφράσω αυτά που αισθάνομαι σήμερα, έχοντας περάσει εννέα μήνες από το ξεκίνημά μας με μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών και εθελοντών με μοναδικό σκοπό να πάμε τη Ρόδο μπροστά. Ενωμένοι ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας, ως Δήμαρχος της Ρόδου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα πάμε τη Ρόδο μπροστά, ότι ακριβώς υποσχεθήκαμε, αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήταν κοντά μου, την οικογένειά μου, τους συνεργάτες, τους φίλους και τους εθελοντές, σε όλους εσάς που πιστέψατε σε εμάς και σήμερα, ο ροδιακός λαός με το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης μας έδωσε ισχυρή εντολή, να πάμε τα πράγματα μπροστά, γρήγορα στο σωστό δρόμο».

Ο κόσμος που ήταν παρών ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες ενώ, στη συνέχεια, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος προέβη σε δηλώσεις. «Έχουμε σαφή γνώση για τις προσδοκίες του ροδιακού λαού με τη σημερινή εκλογική ετυμηγορία του», είπε και ανέφερε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του καθώς και ότι θα είναι κοντά για να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Το ίδιο έκανε και ο ανθυποψήφιός του, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Μέρα», κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος επίσης του τηλεφώνησε και τον διαβεβαίωσε ότι, για το καλό της Ρόδου, στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής που θα οδηγούν προς την πρόοδο και την ευημερία της Ρόδου και των Ροδιτών, θα είναι κοντά τους. Είπε, ακόμη, ο κ. Καμπουράκης:

«Με σοβαρότητα και με μια ευρεία εκπροσώπηση από όλο το νησί, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό μας για να βοηθήσουμε τον τόπο μας να βρει ξανά τη λάμψη του. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη, όπως και η χαρά μας. Σήμερα είναι μέρα χαράς, από αύριο ξεκινά η μέρα ευθύνης και υλοποίησης αυτών που υποσχεθήκαμε στο Ροδιακό λαό».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος θεώρησε πιο σωστό να μη μεταβεί στο Δημαρχείο αργά χθες το βράδυ, κάτι που αναμένεται να πράξει, για πρώτη φορά ως ο νέος Δήμαρχος, σήμερα ή αύριο. Επίσης, θύμισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η του Σεπτέμβρη και μέχρι τότε θα ενημερώνονται.

Με τον Περιφερειάρχη
Υποδεχόμενος ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος τον κ. Χατζημάρκο, καταρχάς, τον ευχαρίστησε τόσο για την υποστήριξη πάντα προς το πρόσωπό του όσο και «για την αξία του να ξεχωρίζει τι είναι αυτό που θα προσφέρει στον τόπο μας και τι είναι αυτό που θα πάει τη Ρόδο μας μπροστά».
Εξέφρασε, ακόμη, τη βεβαιότητα ότι η άριστη συνεργασία, την οποία ο ίδιος υπόσχεται να έχει με την Περιφέρεια, «θα οδηγήσει σε επίλυση προβλημάτων τα οποία βασάνισαν, ταλάνισαν και δυσκόλεψαν τη Ρόδο μας να βρει λύσεις έγκαιρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Είμαι εδώ με δύο ιδιότητες: Πρώτα με την ιδιότητα του φίλου και ήρθα να συγχαρώ τον φίλο μου σε μία υπέροχη δική του στιγμή, και δεύτερον με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη».
Με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη, καταρχάς θέλησε να διαβεβαιώσει: «Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι, προφανώς, δίπλα στον Δήμο Ρόδου και σε οτιδήποτε μπορώ να συμβάλω. Αυτό το οποίο ο κόσμος περιμένει, προσδοκά και έχει ανάγκη, είναι να δοθούν λύσεις σε προβλήματα, να προχωρήσουν καταστάσεις μπροστά για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του πολίτη και της κοινωνίας συνολικά».


»Είμαι πιο αισιόδοξος με την εκλογή του Αντώνη Καμπουράκη ως προς αυτό. Είμαι αισιόδοξος, για να είμαι ακόμα πιο ακριβής. Η απόφαση ανήκει στους πολίτες, η ετυμηγορία των πολιτών είναι μία σαφής εντολή και είναι μία σαφής εντολή προς όλες τις μεριές.
Από πλευράς μου, το 2014 από τον φίλο μου τον Αντώνη, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος με προλόγισε όταν πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την Περιφέρεια, το 2019 ήμουν αυτός που τον προλόγισε στη δική του ανακοίνωση. Χαίρομαι, ανθρώπινο συναίσθημα είναι-το λέω γιατί έχω ακούσει πολλά γιατί εκφράστηκα-ήμουνα πάντα δίπλα στους φίλους μου, θα είμαι πάντα δίπλα στους φίλους μου. Χαίρομαι ανθρώπινα και πιστεύω και στον Αντώνη, πιστεύω στον φίλο μου, στις ικανότητές του και θα είμαστε εδώ, θα μας κρίνει η κοινωνία τα επόμενα χρόνια. Ο πήχης είναι ψηλά αλλά δεν έχω καμία αγωνία, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε με απόλυτη συνέπεια στις απαιτήσεις των καιρών».

Κλείνοντας, ο κ. Χατζημάρκος, σχολίασε, ακόμη, ότι και το συνολικό πολιτικό περιβάλλον βελτιώνεται και ανέφερε ότι είδε το χάρτη και για πρώτη φορά κυβέρνηση έχει πάρει ένα τόσο οριζόντιο μήνυμα απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. «Δεν έχω ξαναδεί τη χώρα με ένα μόνο χρώμα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι κάτι σημαίνει αυτό γιατί μπορεί πολλοί να θελήσουν να δώσουν κάποιες ερμηνείες μειωτικές αλλά δεν παύει να ‘ναι αυτή η απόφαση μίας κοινωνίας «η οποία δεν έχει πια τοπικά χαρακτηριστικά, δεν εντοπίζεται γεωγραφικά, είναι όλη η Ελλάδα».

Ο κ. Μπακίρης
Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών και ο κ. Μπακίρης, ο οποίος δήλωσε το βράδυ της Κυριακής: «Σήμερα, ολοκληρώνεται μία μακρά προεκλογική περίοδος όσον αφορά στην Αυτοδιοίκηση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε να είναι Δήμαρχος ο Αντώνης Καμπουράκης, Περιφερειάρχης ο Γιώργος Χατζημάρκος, ξεκινάει μία νέα μέρα για τον τόπο μας και τη Δωδεκάνησο αύριο, διότι είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν τα προβλήματα, είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν ποιες είναι οι λύσεις, είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον τόπο τους και βέβαια είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι θα συνεργαστούν και θα ζήσουμε σίγουρα αυτό που αξίζουμε, τα καλύτερα, στα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο».

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι, για τους ίδιους, η προεκλογική περίοδος συνεχίζεται καθώς έχουμε τις εθνικές εκλογές σε ένα περίπου μήνα. Ανέφερε, ακόμη, ότι και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τους δίνει σίγουρα μία αισιοδοξία ότι σύντομα και με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει αποδείξει ότι αγαπά τα Δωδεκάνησα, γνωρίζει τη σημασία που έχουν τα νησιά μας σε εθνικό επίπεδο, μία συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα, «έχουμε μόνο να περιμένουμε τα καλύτερα για τα Δωδεκάνησα και για τον τόπο μας», είπε και συμπλήρωσε: «Εμείς σαν νομαρχιακή δικαιωνόμαστε για τις επιλογές μας, για τη στήριξή μας, στήριξη σε δύο άξιους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους και που θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μπορέσουμε να έχουμε μία καλύτερη ζωή όλοι μας».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς