Από τη Ρόδο ξεκινά σήμερα τη μάχη των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από τη Ρόδο, ξεκινά σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός από τη Ρόδο, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί το Καστελλόριζο (όπου θα διανυκτερεύσει) σε μια επίσκεψη συμβολικής σημασίας λόγω των προκλήσεων της Άγκυρας, ενώ την Κυριακή είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί επίσης την Κάλυμνο και την Κω.

Θεωρείται δεδομένο ότι τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από τον κόσμο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι προσδοκούν ότι αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας στις 7 Ιουλίου, θα διαμορφώσει νέα δεδομένα για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Δωδεκανήσου, ο κ. Μητσοτάκης είναι ενημερωμένος από τους συνεργάτες του, κυρίως για τις ιδιομορφίες του νησιωτικού χώρου.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και με την προχθεσινή ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, έκανε σαφές ότι σκοπεύει να εφαρμόσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις έτσι ώστε να υπάρξουν τα ανάλογα αποτελέσματα. 

Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στον τουρισμό στο 22% για τη διαμονή και στο 11% για την εστίαση σε βάθος τετραετίας, με στόχο ο μεσοσταθμικός συντελεστής στο τουριστικό πακέτο να διαμορφωθεί στο 11% και να είναι ευθέως συγκρίσιμο με τους ανταγωνιστές της Ελλάδας.

Παράλληλα, προανήγγειλε τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 28% στο 20% αλλά και τη μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα, επίσης σε βάθος τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση την πρόθεση μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει από τους επιχειρηματίες να επενδύσουν επιθετικά στη σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, προσφέροντας ως αντάλλαγμα αυξημένο συντελεστή δόμησης για λελογισμένα έργα σε κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων.

Το πρόγραμμα επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Ρόδο έχει ως εξής:
09:15  Άφιξη στο Αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου.
09:45  Επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
10:15  Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης
10:45  Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. 
12:30  Επίσκεψη στο Κέντρο «Ελπίδα» 
13:15  Περίπατος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το  Καστελλόριζο.