Θα ταλαιπωρηθούν και οι Αρχιπολενοί από το κλείσιμο της Εθνικής τράπεζας

Από τον πολιτιστικό σύλλογο Αρχίπολης “Άγιος Μηνάς”, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 
“Διαβάζοντας την είδηση στην έγκριτη εφημερίδα σας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας του χωριού Αφάντου πήραμε απόφαση ως Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου της Αρχίπολης "Άγιος Μηνάς" να απευθύνουμε έγγραφη διαμαρτυρία παραθέτοντας κάποια επιχειρήματα προς κάθε υπεύθυνο που μπορει να βοηθήσει στην άρση αυτής της απόφασης.


Η Αρχίπολη φιλοξενεί περίπου 600 κατοίκους στο μεγαλύτερο ποσοστό Ξενοδοχοϋπαλλήλους και συνταξιούχους. 
Εκ των πραγμάτων και δίχως προσωπική επιλογή πελάτες της Εθνικής λόγω επιδόματος ανεργίας, συντάξεων, μισθολογιών, κ.λπ.


Στην περίπτωση λοιπόν παύσης της λειτουργίας του υποκαταστήματος αυτός όλος ο κόσμος θα αναγκάζεται είτε να διανύει 30 επιπλέον χιλιόμετρα είτε να ψάχνει με ωτοστόπ να εξυπηρετηθεί από το υποκαταστήμα της Αρχαγγέλου λόγω έλλειψης συγκοινωνίας  Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η επιχείρηση της Εθνικής ενδεχομένως να κρίνει ότι το υποκατάστημα στα Αφάντου δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα αλλά σε μια εποχή που ισοπεδώνονται τα πάντα καλό θα είναι κάποιοι που μπορούν ας αποφύγουν να ισοπεδώνουν και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν αυτοί  που πρέπει ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο  λάθος.
Κλείνοντας θα θέλαμε να απευθύνουμε μια πρόταση και στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και στη διοίκηση του δήμου.
Θα μπορούσε ενδεχομένως εφόσον υπάρχει να παραχωρηθεί στην τράπεζα κάποιο δημοτικό ακίνητο της κοινότητας Αφάντου στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου ώστε να περιοριστεί το ύψος των δαπανών της Τράπεζας.
Προς κάθε αρμόδιο


Με εκτίμηση 
Το Δ.Σ. του πολιτιστικού
 Συλλόγου Αρχίπολης 
"ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ"