Δ. Κρεμαστινός:  Ποτέ δεν έθεσα βέτο για τη συμμετοχή  του Γ. Νικητιάδη στο ψηφοδέλτιο

Στην Κω βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός υποψήφιος βουλευτής με ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα. Ο γνωστός καρδιολόγος μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα. Τον υποψήφιο προλόγισε ο κ. Δαυίδ Καλλούδης εκ μέρος της τοπικής οργάνωσης Κω. Ο κ. Κρεμαστινός στάθηκε στον κ. Καλλούδη λέγοντας ότι είναι ένα ιστορικό στέλεχος του κόμματος και είναι μεγάλη τιμή που βρίσκεται δίπλα του.

Τον κύκλο των ερωτήσεων άνοιξε η κα Μαρία Πολίτου για λογαριασμό του ΔΗΡΑΣ και είχε ως θέμα τον χώρο υγείας. Ο κ. Κρεμαστινός έκανε μία αναφορά στην πρόοδο στον χώρο υγείας στα Δωδεκάνησα όπως νοσοκομείο Ρόδου, ΕΚΑΒ, κέντρο ΑΜΕΑ Ρόδου και άλλες ενέργειες.

Έκανε λόγο για αδιαφορία προς την Δωδεκάνησο από την σημερινή ηγεσία και τόνισε ότι το ΕΚΑΒ πρέπει να ενισχυθεί με γιατρούς οι οποίοι κατά την διάρκεια της μεταφοράς των ασθενών μπορούν να σώσουν ζωές.
Μίλησε για το ψυχιατρείο Λέρου που στο παρελθόν ήταν κολαστήριο ψυχών και σήμερα είναι πρότυπο όπως και οι δομές των ΟΚΑΝΑ.

Υπενθύμισε ότι υπάρχει αιμοδυναμικό στα Δωδεκάνησα και θα πρέπει η πρόταση του ίδιου για ακτινοθεραπευτική κλινική  να υλοποιηθεί προκειμένου οι Δωδεκανήσιοι καρκινοπαθείς να λαμβάνουν τη θεραπεία τους άμεσα και όχι μετά από μήνες αναμονής στα νοσοκομεία των Αθηνών.

Επίσης ο υποψήφιος βουλευτής στάθηκε στην εξέλιξη και χρήση της τεχνολογίας με προηγμένα συστήματα ιατρικής όπου αμέσως θα μπορεί ασθενής, γιατρός και καθηγητής πανεπιστημίου μεγάλου νοσοκομείου να συσκέπτονται και να μην ταλαιπωρείται περαιτέρω ο νησιώτης ασθενής.

Σε ερώτησή μας για τις πολιτικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ με την απομάκρυνση Βενιζέλου, παραίτηση Χατζηγιακουμή, μη συμμετοχή Νικητιάδη και συμμετοχή Παπαζαχαρίου ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους. Για την απομάκρυνση Βενιζέλου είπε ότι υπήρξε μία διαφωνία για το ψηφοδέλτιο, καθώς η πρόεδρος ήθελε τον κ. Καμίνη που σηματοδοτεί κάποιες άλλες θέσεις. Μπορεί η κα Γεννηματά να έχει κάνει λάθος , κάτι που θα φανεί στις εκλογές. Προσωπικά ο ίδιος δεν ήθελε να σχολιάσει τις αποφάσεις της προέδρου ούτε να πάρει θέση, μόνο τόνισε ότι προέχει η ενότητα του κόμματος.

Επίσης δεν ήθελε να πάρει θέση για την παραίτηση του Χατζηγιακουμή καθώς τον χαρακτήρισε φίλο και πρέπει αυτές τις ώρες να υπάρχει ενότητα.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της Μαρίας Παπαζαχαρίου ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι το πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ. Τόνισε ότι δεν ρωτήθηκε από κανέναν και επεσήμανε ότι το κενό του Βασίλη Χατζηγιακουμή έπρεπε να καλυφθεί από γυναίκα διότι έτσι ορίζει ο νόμος.

Για τη μη συμμετοχή του Γιώργου Νικητιάδη στο ψηφοδέλτιο παρά την επιτυχία του στις Ευρωεκλογές ο υποψήφιος ξεκίνησε λέγοντας ότι κανένας υποψήφιος ευρωβουλευτής ή περιφερειάρχης δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές διότι είναι γραμμή του κόμματος.

Μάλιστα είπε ότι : «Επειδή διάφοροι λένε ότι έθεσα βέτο για τον Νικητιάδη να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο , εγώ δεν είπα ποτέ τίποτα. Το λέω τώρα στην κάμερα ότι απλώς ζήτησα από την νομαρχιακή όταν θα είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο να το δω τελευταίος για να και θα είμαι ο τελευταίος που θα πει εάν θα συμμετέχει ή όχι.
Μερικοί το ερμήνευσαν ότι δεν θέλω τον Νικητιάδη. Λάθος. Όμως δεν έχω το δικαίωμα να πω εάν θέλω να είμαι υποψήφιος ή όχι;

Όπως το έκανε ο Βενιζέλος και ο Χατζηγιακουμής; Η κα. Γεννηματά μου ζήτησε την γνώμη μου για τον Γιώργο Νικητιάδη και της είπα πρόεδρε σου είπα να μην μπει; Να κατέβει και θα τον ενισχύσω. Μάλιστα κατέβηκα στη Ρόδο για την προεκλογική του εκδήλωση και δεν παρευρέθηκα ούτε στου Παπανδρέου ούτε στου Ανδρουλάκη. Δεν δέχομαι ότι υπήρξε εκβιασμός. Δεν θέλω να κυκλοφορούν φήμες».

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ απάντησε στην Ευτυχία Σταθοπούλου ότι το κόμμα προτείνει χαμηλή φορολογία, υψηλή παραγωγικότητα , μισθοί και συντάξεις στα επίπεδα της οικονομίας. Όχι επιδόματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε ότι ο Γ. Παπανδρέου παρέλαβε χρέος από τη ΝΔ και αντί να πει την αλήθεια. Έπρεπε ο ΓΑΠ να πάει σε εκλογές όταν είδε το χρέος αντί να προσπαθήσει να θεραπεύσει την οικονομία με το πρώτο μνημόνιο.

Ο κ. Κρεμαστινός σχολίασε και την πολιτική Βαρουφάκη υπενθυμίζοντας ότι οι τράπεζες έκλεισαν εξαιτίας του και εάν η κυβέρνηση τηρούσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα περνούσαν από ειδικό δικαστήριο. Επί Πασόκ οι μισθοί και συντάξεις ήταν στο καλύτερο επίπεδο ποτέ, κάτι που μπορεί να συμβεί ξανά.

Απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο Γιάννης Κιάρης ο κ. Κρεμαστινός είπε μεταξύ άλλων ότι στήριξε πρόταση δημιουργίας νοσηλευτικής σχολής στην Κω που τελικά έγινε στην Σπάρτη. Δεν έγινε , επειδή δεν το ήθελε το Υπουργείο Παιδείας. Θα μπορούσε να γίνει και ιατρική σχολή σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό.

(Από το “Βήμα της Κω”)