Συναυλία στη Ρόδο της χορωδίας του πανεπιστημίου του Γέιλ

Συναυλία στη Ρόδο της χορωδίας του πανεπιστημίου του Γέιλ

Συναυλία στη Ρόδο της χορωδίας του πανεπιστημίου του Γέιλ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 915 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, θα λάβει χώρα στη Ρόδο, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την Τρίτη 2 Ιουλίου καθώς είμαστε μία από τις τρεις περιοχές της χώρας που θα δώσει συναυλία η παγκοσμίου εμβέλειας χορωδία του Πανεπιστημίου του Γέιλ των ΗΠΑ και μάλιστα ενδέχεται να βρεθεί για τον λόγο αυτό εδώ και ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ!

Το παραπάνω, έκανε γνωστό χθες ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, αναφέροντας μάλιστα ότι με την εκδήλωση αυτή ο Δήμος ασχολείται εδώ και δύο χρόνια.

Πρόκειται για ένα σχήμα που έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες, ακόμη και στη Ρωσία, και θεωρείται από τα σημαντικότερα μουσικά σχήματα που υπάρχουν στις ΗΠΑ, παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε στο Καστέλο, σε συνεργασία με τη μικτή χορωδία του Δήμου αλλά και τη χορωδία του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου, υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

Θα έχει ένα ανοιχτό, ελληνικό και ξένο, πρόγραμμα, με κοινή εμφάνιση στο κλείσιμο, 140 χορωδών επί σκηνής. Ο μαέστρος των αμερικανών είναι ο κ. Τζέφρι Ντούμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η προσπάθεια για τη διοργάνωση της συναυλίας γίνεται εδώ και ένα χρόνο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι οι Αμερικανοί που θα φθάσουν στο νησί μας συνοδεύοντας την αποστολή θα είναι γύρω στους 500 ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι τη συναυλία θα παρακολουθήσει ο Αμερικανός πρέσβης ο κ. Πάγιατ αλλά και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Γέιλ!

Σημειώνεται ότι, η συγκεκριμένη χορωδία, θα δώσει στη χώρα μας μόνο τρεις συναυλίες, στο Ίδρυμα Νιάρχος, το Ναύπλιο και τη Ρόδο και, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, χρειάστηκε να καταβάλουν προσπάθεια για να κερδίσουμε αυτή τη συναυλία από το Ηράκλειο.

Τέλος, κάλεσε όλους να έρθουν και να απολαύσουν αυτό το σχήμα καθώς είναι ένα από τα καλύτερα σύνολα που έχουν εμφανιστεί διαχρονικά στη Ρόδο και θα μας θυμίσει άλλες εποχές.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας