Εστιατόριο στο Λος Άντζελες εμπνευσμένο από το Καστελόριζο

Εστιατόριο στο Λος Άντζελες εμπνευσμένο από το Καστελόριζο

Εστιατόριο στο Λος Άντζελες εμπνευσμένο από το Καστελόριζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Ο εστιάτορας του Χόλιγουντ Νικ Μάδερς εγκαινίασε το εστιατόριο «Kassi Club» στο Λος Αντζελες και απέδειξε πως η Ελλάδα πουλάει πολύ

Ο Νικ Μάδερς είναι ο αγαπημένος εστιάτορας του Χόλιγουντ. Στα μοδάτα μαγαζιά του συχνάζουν από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και τον Ντάστιν Χόφμαν έως τη Σίντι Κρόφορντ, τη Ρις Γουίδερσπουν και την Αλεσάντρα Αμπρόζιο.

Αυτός ο επιτυχημένος επιχειρηματίας από την Αυστραλία είναι πάντα μπροστά από την εποχή του και δημιουργεί τάσεις, αφού στους κύκλους της γαστρονομίας αναγνωρίζεται ως ο άνθρωπος που σύστησε στους Νεοϋορκέζους το περίφημο τοστ με αβοκάντο (γεννώντας, ως γνωστόν, μία μανία που εκτόξευσε την αγορά του αβοκάντο σε όλο τον κόσμο).

Αφότου ο Μάδερς εγκαινίασε αυτή την εβδομάδα το νέο του ελληνικό εστιατόριο, δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα πουλάει πολύ.

Μια σειρά από χταποδάκια κρεμασμένα στον ήλιο για να ξεραθούν, έξω από κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι του Καστελλόριζου, υπήρξαν η έμπνευση για το νέο δημιούργημα του Μάδερς. «Το όνομα “Kassi Club” είναι εμπνευσμένο από το αγαπημένο μας σημείο στην Ελλάδα, το Καστελλόριζο, ένα νησί της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το “Kassi Club” θα κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν σαν να μπήκαν σε μια new age ελληνική ταβέρνα». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συστήνεται το νέο εστιατόριο.

Οπως όλα δείχνουν, ο Μάδερς επιχειρεί να μεταφέρει στην καρδιά του Λος Αντζελες κάτι από το χαλαρό lifestyle που γνώρισε στα ελληνικά νησιά. «Το “Kassi” θα ενθαρρύνει τις παρέες με τα καθίσματα σε στυλ lounge, καθώς και με το μενού του, με πιάτα σχεδιασμένα για να τα μοιράζονται, που έχουν ως επίκεντρο την ψησταριά με κάρβουνα και δίνουν έμφαση στη χρήση μόνο των πιο φρέσκων και ποιοτικών πρώτων υλών. Ο χώρος διαθέτει επίσης λάκκους με φωτιές και μπουθ του D.J., καλωσορίζοντας το πνεύμα της νυχτερινής ζωής των νησιών».

Και παρότι το «Kassi Club» είναι σαφέστατα εμπνευσμένο από το Καστελλόριζο, η ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε κάπου στην… Ουρουγουάη. «Βρισκόμουν με μια παρέα φίλων μου -πολλοί εκ των οποίων είναι Ελληνες- στην Ουρουγουάη, αν μπορείτε να το πιστέψετε. Ήμασταν στο Χοσέ Ιγνάσιο, μία όμορφη, μικρή, παραθαλάσσια πόλη, όπου απλώς τρώγαμε και πίναμε.

Και τότε είπα: “Δεν υπάρχει πουθενά καλό ελληνικό φαγητό. Πρέπει να ανοίξουμε ένα μικρό ελληνικό εστιατόριο”.

Ήταν μια συζήτηση μεθυσμένων, όμως τελικά έγινε πράξη», είπε ο Μάδερς στο «Hollywood Reporter».
Κάπως έτσι, ο επιχειρηματίας έφερε στον νου του τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά, τα οποία επισκέπτεται τα τελευταία 14 χρόνια, και τα ταβερνάκια πάνω στο κύμα. Το «Kassi Club», το οποίο διακόσμησε ο ίδιος, συνδυάζει πέτρες φερμένες από την Ιθάκη με δρύινα πατώματα, ψάθινα φωτιστικά, κεραμικά διακοσμητικά και ειδικά σχεδιασμένες καρέκλες από ξύλο και δέρμα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια της Αμερικής, το «Kassi Club» αποφεύγει τα ξεπερασμένα κλισέ τόσο στη διακόσμηση όσο και στο μενού. «Πολλά ελληνικά concepts στις Ηνωμένες Πολιτείες εστιάζουν στις παραδοσιακές γεύσεις και κάνουν μεγάλη χρήση των πρωτεϊνών.

Όμως εμείς θέλαμε να ενσωματώσουμε άλλες πλευρές του μεσογειακού φαγητού, όπως είναι τα θαλασσινά, οι σαλάτες και τα πιο ελαφριά πιάτα, που περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα και είναι πιο βιώσιμα», εξήγησε στο «Hollywood Reporter» ο σεφ του εστιατορίου, Τόμας Λιμ.

Έτσι, το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως ψητά θαλασσινά με κριθαράκι, χταπόδι σερβιρισμένο με ραπανάκια και παντζάρια και ευφάνταστες σαλάτες, όπου πρωταγωνιστούν ελληνικά υλικά, όπως η φέτα, το ταχίνι και ο βασιλικός. Αλλά και στο μπαρ, οι επιρροές από την Ελλάδα είναι εμφανείς, τόσο στις ονομασίες των κοκτέιλ («Aphrodite’s Pearl», «Kalypso», «Τhe Athens Spritz») όσο και στα συστατικά τους (όπου η τσικουδιά, το ούζο και το τσάι του βουνού συνδυάζονται με υλικά όπως ο χυμός ανανά, το τζίντζερ και το λάιμ).

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ
Ο Νικ Μάδερς θεωρείται ένας πρωτοπόρος στον χώρο της εστίασης, ενώ στα εστιατόριά του (αφού είναι ο άνθρωπος πίσω από ονόματα όπως «Èlephante», «Little Ruby» και «Eveleigh») συχνάζουν διασημότητες και influencers. Είναι θέμα χρόνου, λοιπόν, η Ελλάδα να γίνει η επόμενη τάση στο κοινό του Λος Αντζελες. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Αυστραλός επιχειρηματίας δημιουργεί μόδα.

Όταν πριν από μερικά χρόνια έστησε ένα αυστραλέζικο εστιατόριο στο Δυτικό Χόλιγουντ, άνοιξε τον δρόμο ώστε πολλοί συμπατριώτες του να τον ακολουθήσουν, με αποτέλεσμα το Λος Αντζελες να γεμίσει με φαγάδικα της Αυστραλίας. Για εκείνον, πάντως, ήταν μια επιχειρηματική κίνηση που ήρθε αβίαστα και χωρίς πολλή σκέψη. Όταν τον ρώτησαν τι κρύβεται πίσω από αυτή τη μόδα, ο Μάδερς αρκέστηκε να δηλώσει: «Το μόνο που ξέρω είναι γιατί άνοιξα εγώ εστιατόριο. Αγαπούσα την Αμερική και έπρεπε να βρω έναν τρόπο να πάρω βίζα».

Σε κάποια άλλη συνέντευξή του παραδέχθηκε κάπως ντροπαλά ότι ο ίδιος ευθύνεται για μία από τις μεγαλύτερες μανίες που έχει γνωρίσει η παγκόσμια γαστρονομική σκηνή τα τελευταία χρόνια. «Φέρουμε το στίγμα ότι είμαστε οι τύποι που έφεραν το τοστ με αβοκάντο στη Νέα Υόρκη», ομολόγησε. Για να εξηγήσει ότι ο ίδιος μεγάλωσε τρώγοντας για πρωινό το σνακ που σήμερα έχει κατακτήσει το Instagram, καθώς αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στην Αυστραλία. «Κυριολεκτικά το σερβίραμε πριν από 14 χρόνια στο εστιατόριό μας, το “Ruby’s”.

Ήμασταν οι πρώτοι άνθρωποι που σερβίραμε τοστ με αβοκάντο (στις ΗΠΑ). Και αυτό είναι γεγονός», λέει σήμερα. Για να προσθέσει ότι από το δικό του μαγαζί ξεκίνησαν και άλλες μόδες, όπως αυτή του flat white καφέ. Στην περίπτωση του «Kassi Club», πάντως, ο Μάδερς δεν επιχείρησε να αντιγράψει τα πιάτα που γεύεται στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ
Περισσότερο προσπαθεί να μεταφέρει στο Λος Αντζελες τη χαλαρή ατμόσφαιρα και την ενέργεια των διακοπών στα ελληνικά νησιά, την αίσθηση της παρέας που κάθεται γύρω από ένα τραπέζι για να μοιραστεί τα ίδια πιάτα, αλλά και κάτι από τη νυχτερινή ζωή και τα πάρτι της Μυκόνου. Με δεδομένο ότι το «Kassi Club» απευθύνεται σε δημιουργούς του Χόλιγουντ, στελέχη από τα γειτονικά στούντιο, αλλά και τις διασημότητες που προτιμούν τα άλλα εστιατόρια του Μάδερς, το ελληνικό lifestyle ανεβάζει κυριολεκτικά τις μετοχές του.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη