Ορέστης / Ηλέκτρα του Ευριπίδη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Από το 1955 που ιδρύθηκε το Φεστιβάλ Επιδαύρου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο σπεύδουν να επισκεφτούν το αρχαίο θέατρο για να θαυμάσουν την ομορφιά του, την τέλεια ακουστική του, αλλά και μερικούς από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες: Μαρία Κάλλας, Πίνα Μπάους, Κέβιν Σπέισυ, Ήθαν Χωκ, Έλεν Μίρεν, Πίκολο Τεάτρο, Σαουμπίνε, είναι μόνο μερικοί από τους παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και σχήματα που έχουν παίξει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Η έλευση των διεθνών σκηνοθετών στην Επίδαυρο αποτελεί πάντα ένα ξεχωριστό γεγονός, που κοινό και κριτικοί υποδέχονται με ενθουσιασμό.

Στις 26 και 27 Ιουλίου, θα απολαύσουμε στο θέατρο του Πολυκλείτου τη μεγάλη συνεργασία του Βέλγου σκηνοθέτη Ίβο βαν Χόβε με τον θίασο της Κομεντί Φρανσαίζ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σπουδαίος σκηνοθέτης συναντιέται με την Κομεντί Φρανσαίζ, τον παλαιότερο εν ενεργεία θίασο στον κόσμο, ωστόσο πρόκειται για μία σπουδαία στιγμή στην πορεία τους, αφού για πρώτη φορά κατεβαίνουν στην Επίδαυρο.

Ο Ίβο βαν Χόβε -που άνοιξε το περσινό Φεστιβάλ Αθηνώνμε το Μετά την πρόβα/ Περσόνα, κατακτώντας το ελληνικό κοινό-είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους σκηνοθέτες, καθώς έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας πολυάριθμα βραβεία (δύο βραβείαTony, δύο Drama League Awards, δύο Drama Desk Awards, δύο Outer Critics Circle Awards, δύο Grands Prixdela Critiqueκ.α.).

Αυτή τη φορά, ο βαν Χόβε προσεγγίζει τον Ευριπίδη, καταθέτοντας μαζί με τους γάλλους ηθοποιούς μία ρηξικέλευθη και προκλητική ματιά πάνω σε δύο έργα του, που παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση. Η παράσταση Ηλέκτρα/Ορέστης πρεμιέρα έγινε στα τέλη Απριλίου στο θέατρο Ρισελιέ στο Παρίσι, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές. «Ξεχάστε το Game of Thrones. Κανένας δεν ξέρει τη βία καλύτερα από τον Ευριπίδη», γράφουν οι New York Times για την παράσταση. Ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και να παραμείνει στην ιστορία του θεσμού ως σημείο αναφοράς.

Ορέστης / Ηλέκτρα του Ευριπίδη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Comédie-Française -
Ίβο βαν Χόβε,
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
26 & 27 Ιουλίου, 21:00