Συνεργασία με τον δήμαρχο Χάλκης είχε ο περιφερειάρχης

Συνεργασία με τον δήμαρχο Χάλκης είχε ο περιφερειάρχης

Συνεργασία με τον δήμαρχο Χάλκης είχε ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 261 ΦΟΡΕΣ

Συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη, είχε χτες στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων ανά νησί και την αξιοποίηση του διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της νέας περιφερειακής και δημοτικής θητείας, την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον νέο δήμαρχο Χάλκης, συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα του νησιού και έγινε ενημέρωσή του για τα έργα που η Περιφέρεια υλοποιεί στο νησί.
Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο δήμαρχος Χάλκης ζήτησε από τον περιφερειάρχη να δοθεί παράταση στην πρόσκληση που έχει ανοίξει η Περιφέρεια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, «Δράσεις εφαρμογής Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στα μικρά νησιά», προϋπολογισμού 4.500.000,00 € με την οποία καλούνται οι μικροί νησιωτικοί δήμοι να καταθέσουν προτάσεις ένταξης έργων μέχρι 30 Αυγούστου 2019.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Φραγκάκη ότι εντός των προσεχών ημερών θα υπογράψει την απόφαση τροποποίησης της πρόσκλησης ως προς την καταληκτική της ημερομηνία, ικανοποιώντας το αίτημα και άλλων μικρών δήμων για παράταση, ώστε να προλάβουν να υποβάλουν προτάσεις ένταξης έργων.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς