Σύγχρονο εξοπλισμό παρέδωσε στις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με νέο και σύγχρονο εξοπλισμό εφοδιάζονται οι εθελοντικές οργανώσεις μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που διενεργήθηκε για την προμήθειά του.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή αρχή παρέδωσε χτες το υλικό στους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων, που κλήθηκαν για το σκοπό αυτό στις εγκαταστάσεις της ΥΕΒ, στη νέα μαρίνα.

Το υλικό παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Θωμά Σωτρίλλη και Γιάννη Φλεβάρη και τους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους Χρήστο Ευστρατίου, Χαρούλα Γαισιράνη και Νίκο Καραμαρίτη.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει υλικά όπως πομποδέκτες, μπαταριοθήκες πομποδεκτών, κεραίες, τροφοδοτικά ρεύματος, ομοαξονικά καλώδια μεταφοράς σήματος, γέφυρες στασίμων κλπ. και παραδόθηκε στις εξής εθελοντικές ομάδες της Δωδεκανήσου:

- Δωδεκανησιακό Σύλλογο Οχημάτων εκτός Δρόμου 4Χ4
- Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου
- Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Β. Δωδεκανήσου
- Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας
- Σύλλογο Ραδιοσυχνότητας Πολιτών Δωδεκανήσου (CBR)
- Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό / Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου Σαμαρειτών και Διασωστών.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:
«Στην αναμόρφωση του συνολικού θεσμικού πλαισίου πολιτικής προστασίας στην οποία οδηγείται η χώρα μετά την τραγωδία στο Μάτι, έχουμε ζητήσει ως Περιφερειάρχες να μας δοθεί η δυνατότητα να σταθούμε αξιόπιστα και αποτελεσματικά δίπλα στις εθελοντικές ομάδες που εργάζονται με αυταπάρνηση για το καλό της κοινωνίας. Σε αυτούς τους ανθρώπους η δέσμευσή μας είναι πως το δικό μας “ευχαριστώ” - πολύ λίγο γι’ αυτά που προσφέρουν - θα είναι έμπρακτο και χειροπιαστό».

Σημειώνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την προμήθεια του εξοπλισμού έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από την επανάληψη του διαγωνισμού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί, απέβη άγονος, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές. Η διαδικασία επαναλήφθηκε, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.