Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τερματοφύλακας Γιάννης Γεωργίου

Στο πένθος βυθίστηκε και πάλι το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο! Μια από τις μεγάλες μορφές της δεκαετίας του 1970, ο τερματοφύλακας Γιάννης Γεωργίου, που ζούσε εδώ και πολλά χρόνια στην Χάλκη δεν είναι πλέον ανάμεσα μας.

Ο Γεωργίου ήταν μέλος της πολύ μεγάλης ομάδας του Φοίβου Κρεμαστής την δεκαετία του 1970 που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας, έχοντας πάρα πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Συμπαίκτης με τους άλλους μεγάλους παίκτες της εποχής όπως ο Νεοφύτου, ο Βόλας και άλλοι, οδήγησαν τον Φοίβο σε πολλές και σημαντικές επιτυχίες ανά την Ελλάδα.

Πριν, είχε περάσει από την ομάδα της Ρόδου επίσης στη Β' Εθνική με την οποία έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Έπαιξε επίσης και στον Διαγόρα. Ο ..."ατζαμής" όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν, θεωρείται από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της περιοχής μας.

Ήταν ...κέρβερος κάτω από τα δοκάρια και πάντα σε εγρήγορση. Δύσκολα δεχόταν γκολ, Έπαιζε με ψυχή και πάθος, παρασέρνοντας στον ίδιο ρυθμό και τους συμπαίκτες του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...