Εγκρίθηκε η κατασκευή πλωτής εξέδρας για τις ανάγκες του υδατοδρομίου Πάτμου

Εγκρίθηκε η κατασκευή πλωτής εξέδρας για τις ανάγκες του υδατοδρομίου Πάτμου

Εγκρίθηκε η κατασκευή πλωτής εξέδρας για τις ανάγκες του υδατοδρομίου Πάτμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 495 ΦΟΡΕΣ

Της Σμαράγδας Μουλιάτη στην Patmostimes.gr

Ταξίδι αστραπή στην Αθήνα έκανε ο Δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑ κ. Γρηγόρης Στόικος για να πάρει την έγκριση της τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας του υδατοδρομίου από την εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Είχε προηγηθεί η έγκριση του συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα, μετά τη διαβίβαση της τεχνικής έκθεσης της πλωτής εξέδρας για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων στην εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων, στο γενικότερο πλαίσιο της λειτουργίας του υδατοδρομίου στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, η υπηρεσία ενέκρινε την τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας απαντώντας ως εξής:

Aπό πλευράς αρμοδιοτήτων της, δεν έχει αντίρρηση για την κατασκευή του έργου, επειδή οι προβλεπόμενες εργασίες δεν θα προκαλέσουν άμεση ή έμμεση βλάβη σε ενάλιες αρχαιότητες αρμοδιότητας μας.

Και προσθέτει: "Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαίων, κατά τη διάρκεια των εργασιών οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να ειδοποιήσουν την υπηρεσία μας.

Σε περίπτωση τροποποίησης των γεωμετρικών στοιχείων του έργου, θα πρέπει να υποβληθεί νέο αίτημα στην υπηρεσία μας για την κατά νόμο γνωμοδότηση της.

Η παραπάνω έγκριση, την οποία πήρε στα χέρια του ο δήμαρχος κ. Στόικος, θα σταλεί στην αποκεντρωμένη Διοίκηση για τυπικούς λόγους.

Εκκρεμεί η τυπική έγκριση της πολεοδομίας Καλύμνου. Αναμένεται επίσης η απόφαση της τριμελούς επιτροπής του υπουργείου υποδομών για την έγκριση του οικίσκου.

Ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος ερωτηθείς μας είπε, "ότι όλα είναι σε καλό δρόμο για να είμαστε το πρώτο νησί που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο και μεταφορά επιβατών με υδροπλάνα". Αναφέρθηκε "στις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να ξεπεραστούν τα διάφορα προβλήματα της νομοθεσίας των προηγουμένων ετών και της γραφειοκρατίας.

Μας είπε επίσης πως υπάρχει επικοινωνία με το νέο υπουργό υποδομών και μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ώστε να συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες η τριμελής επιτροπή του υπουργείου για την επιθεώρηση των οικίσκων του υδατοδρομίου αφού τοποθετηθούν.

Διαβάστε ακόμη

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Πάππου συναντήθηκε ο δήμαρχος Πάτμου

Επιμνημόσυνη δέηση για το δυστύχημα του ΕΚΑΒ του 2001 πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο στο μνημείο της ιατρού Σοφίας Μπεφόν