Εγκρίθηκε η κατασκευή πλωτής εξέδρας για τις ανάγκες του υδατοδρομίου Πάτμου

Της Σμαράγδας Μουλιάτη στην Patmostimes.gr

Ταξίδι αστραπή στην Αθήνα έκανε ο Δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑ κ. Γρηγόρης Στόικος για να πάρει την έγκριση της τοποθέτησης της  πλωτής εξέδρας του υδατοδρομίου  από την εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Είχε προηγηθεί η έγκριση του συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. 
Συγκεκριμένα,  μετά τη διαβίβαση της τεχνικής έκθεσης της πλωτής εξέδρας για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων στην εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων, στο γενικότερο πλαίσιο της λειτουργίας του υδατοδρομίου στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, η υπηρεσία ενέκρινε την τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας   απαντώντας ως εξής:

 Aπό  πλευράς αρμοδιοτήτων της, δεν έχει αντίρρηση για την κατασκευή του έργου, επειδή οι προβλεπόμενες εργασίες δεν θα προκαλέσουν άμεση ή έμμεση βλάβη σε ενάλιες αρχαιότητες αρμοδιότητας μας.

Και προσθέτει: "Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαίων, κατά τη διάρκεια των εργασιών οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να ειδοποιήσουν την υπηρεσία μας. 

Σε περίπτωση τροποποίησης των γεωμετρικών στοιχείων του έργου, θα πρέπει να υποβληθεί νέο αίτημα στην υπηρεσία μας για την κατά νόμο γνωμοδότηση της.

 Η παραπάνω έγκριση, την οποία πήρε στα χέρια του ο  δήμαρχος κ. Στόικος, θα σταλεί στην αποκεντρωμένη Διοίκηση για τυπικούς λόγους.

Εκκρεμεί η τυπική έγκριση της πολεοδομίας  Καλύμνου. Αναμένεται επίσης η απόφαση της τριμελούς επιτροπής του υπουργείου υποδομών για την έγκριση του οικίσκου.

Ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος ερωτηθείς μας είπε,  "ότι όλα είναι σε καλό δρόμο για να είμαστε το πρώτο νησί που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο και μεταφορά επιβατών με υδροπλάνα".  Αναφέρθηκε "στις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να  ξεπεραστούν τα διάφορα προβλήματα της νομοθεσίας των  προηγουμένων ετών  και της γραφειοκρατίας.

Μας είπε επίσης πως υπάρχει επικοινωνία με το νέο υπουργό υποδομών και μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ώστε να συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες η τριμελής επιτροπή του υπουργείου για την επιθεώρηση των οικίσκων του υδατοδρομίου αφού τοποθετηθούν.