Aπό σήμερα στην πλατεία Δημαρχείου το κινητό κέντρο της ανακύκλωσης

Aπό σήμερα στην πλατεία Δημαρχείου το κινητό κέντρο της ανακύκλωσης

Aπό σήμερα στην πλατεία Δημαρχείου το κινητό κέντρο της ανακύκλωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 591 ΦΟΡΕΣ

Από σήμερα θα βρίσκεται σταθμευμένο στην πλατεία Δημαρχείου το κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στα νησιά, με σκοπό να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.


Πρόκειται για ένα διώροφο λεωφορείο στο εσωτερικό του οποίου θα υπάρχουν ειδικές συσκευές που θα ανακυκλώνουν χαρτιά, πλαστικά, γυαλιά και αλουμίνιο, ενώ θα προβάλλονται και ενημερωτικά video. Το κοινό θα μπορεί να το επισκέπτεται και με την καθοδήγηση δύο εξειδικευμένων ατόμων θα βλέπει πώς γίνεται η ανακύκλωση στην πράξη.
Μέχρι σήμερα κατά τις περιοδείες που πραγματοποιεί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και δημότες επισκέπτονται το κινητό κέντρο και μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο, στο 2ο επίπεδο, εκπαιδεύονται, συνειδητοποιούν τα οφέλη της ανακύκλωσης και ανακυκλώνουν κι εκείνοι.


Το «κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.


Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «κινητού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» δράσης.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου