Προβλήματα ύδρευσης στα Λάερμα

Προβλήματα ύδρευσης στα Λάερμα

Προβλήματα ύδρευσης στα Λάερμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 404 ΦΟΡΕΣ

Κάηκε η αντλία αλλά δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί

Σοβαρά προβλήματα ύδρευσης παρουσιάζονται για ένα ακόμα καλοκαίρι στην περιοχή των Λαέρμων, με τις γνωστές πλέον στους κατοίκους του χωριού υδροφόρες να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους!

Αυτή τη φορά πάντως δεν πρόκειται για ζήτημα λειψυδρίας, αλλά καθαρά για τεχνικό θέμα για το οποίο εκκρεμεί εδώ και ημέρες η επίλυσή του!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά την περασμένη Παρασκευή κάηκε η αντλία στην μια από τις δύο δεξαμενές, η οποία υδροδοτεί περίπου το μισό οικισμό. Άμεσα ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τάσος Πατούνας ειδοποίησε την ΔΕΥΑΡ και στη συνέχεια αρμόδιος ηλεκτρολόγος επισκέφθηκε την περιοχή διαπιστώνοντας πράγματι πως υπάρχει πρόβλημα.

Από εκείνη λοιπόν την ημέρα έχει ξεκινήσει ένα… γαϊτανάκι υποσχέσεων ότι το ζήτημα θα λυθεί από μέρα σε μέρα. Εντούτοις έως και χθες δεν υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη «Ροδιακή» ο κ. Πατούνας «κοντεύουμε σχεδόν μια εβδομάδα και μας δίνουν κάθε μέρα την υπόσχεση ότι αύριο θα λυθεί το θέμα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Όπως ενημερωθήκαμε είναι πλέον θέμα ιδιώτη εργολάβου που αναλαμβάνει την αντικατάστασή τους, οπότε εκεί οφείλεται πιθανότατα η καθυστέρηση».

Αυτό πάντως έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά και με μέριμνα του αντιδημάρχου κ. Αγαπητού Πάλλα δύο υδροφόρες (σ.σ. μια του δήμου Ρόδου και μια της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ) να βρίσκονται καθημερινά στα Λάερμα για να μεταφέρουν νερό από τη μια δεξαμενή στην άλλη, σε μια απόσταση λίγων μέτρων!

Από εκείνη δηλαδή που λειτουργεί και παράγει πόσιμο νερό, σε εκείνη που έχει χαλάσει η αντλία, αλλά υδροδοτεί ωστόσο σημαντικό μέρος του χωριού.

Ο κ. Πατούνας εξηγεί παρόλα αυτά ότι «και πάλι πολλές φορές δεν επαρκεί. Τελειώνει γρήγορα το νερό. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί επιστρέφουν από τις εργασίες τους και δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα μπάνιο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως νερό χρειάστηκε να μεταφερθεί χθες ακόμη και στο στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται κοντά στα Λάερμα, ώστε να καλυφθούν οι αντίστοιχες ανάγκες των στρατιωτών που υπηρετούν εκεί.

* Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αντλία αντικαταστά σήμερα και αναμένεται μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβημα της υδροδότησης του οικισμού.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος