Στη Σύρο η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου

Στη Σύρο η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου

Στη Σύρο η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 393 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 31 Αυγούστου θα ορκιστούν τα μέλη του νέου περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Η ορκωμοσία θα γίνει στην πρωτεύουσα της περιφέρειας, τη Σύρο και θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» ελλείψει κάποιου άλλου χώρου που να καλύπτει τις ανάγκες της διαδικασίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την επόμενη μέρα, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τις δημαιρεσίες που θα περιλαμβάνουν την εκλογή του προεδρείου και των μελών της οικονομικής επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά το δήμο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν δεκτό το αίτημα του νέου δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη για την παραχώρηση του Θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» ώστε να χρησιμοποιηθεί για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και των νέων κοινοτικών συμβούλων.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου, όμως δεν έχουν σταλεί ακόμη προσκλήσεις καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής πού θα γίνει η τελετή και αν τελικά θα χρησιμοποιηθεί το Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κώδικα, η ορκωμοσία γίνεται σε δημοτικό κατάστημα ή ακίνητο και ελλείψει αυτού σε άλλο χώρο.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη