Τί αναφέρει ο βουλευτής Β. Υψηλάντης για την παιδιατρική κλινική της Ρόδου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, για τη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ρόδου, κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Β. Υψηλάντης.

Ειδικότερα, αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:
“Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σύμφωνα με την από 30/7/2019 έγγραφη ενημέρωση, της προϊσταμένης της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η συγκεκριμένη κλινική, εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες, λειτουργεί με τους εναπομείναντες δύο ειδικευμένους ιατρούς για να καλύψουν τριάντα γενικές εφημερίες ανά μήνα, μεγάλο αριθμό περιστατικών, εξωτερικά ιατρεία, καθώς και το νεογνολογικό τμήμα.

Παράλληλα, οι τρεις σε αριθμό ειδικευόμενοι ιατροί καλύπτουν αναντίρρητα, απλήρωτοι, με τρεις και τέσσερεις εφημερίδες, πλέον του πλαφόν τους, την παιδιατρική κλινική του Γ. Ν. Ρόδου έχοντας έτσι ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια.

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει τους ιατρούς σε σημείο πλήρους σωματικής και ψυχικής εξαντλήσεως.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, στην περίπτωση που θα συνεχιστεί αυτό, η Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Ρόδου, θα παραμένει, για δεκαπέντε ημέρες, κάθε μήνα κλειστή με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών από τα Δωδεκάνησα.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάται ο αξιότιμος κ. Υπουργός Υγείας,
• Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή.

• Αν προτίθεται να προβεί στο διορισμό ή απόσπαση, από άλλο νοσοκομείο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός τουλάχιστον ειδικευμένου και ενός ειδικευόμενου ιατρού ή να εφαρμόσει τη με αριθμό πρωτ. ΔΑΑΔ28431/14.05.19 της 2ης ΔΥΠΕ για εφημέρευση ιδιώτη παιδιάτρου με απόδει παροχής υπηρεσιών”.