Έγραψε ιστορία στη Ρόδο ο Σταμάτης Καντιμοίρης

Έγραψε ιστορία στη Ρόδο ο Σταμάτης Καντιμοίρης

Έγραψε ιστορία στη Ρόδο ο Σταμάτης Καντιμοίρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 631 ΦΟΡΕΣ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Αυτή η γνωστή λαϊκή ρήση, μπορούμε να πούμε ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Σταμάτη Καντιμοίρη, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρόδου τη νέα χρονιά και δεν αποκλείεται μάλιστα να μην αγωνιστεί και σε κάποια ομάδα του τοπικού (αυτό είναι κάτι πάντως που θα ξεκαθαρίσει αργότερα).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις Εθνικές κατηγορίες πάντως, είναι δεδομένο ότι ο συμπαθής Σταμάτης δεν θα αγωνιστεί ξανά, κλείνοντας έτσι μια μεγάλη πορεία με την ομάδα της Ρόδου από το τοπικό μέχρι και τη Β’ Εθνική Κατηγορία. Πρόκειται για τον μοναδικό παίκτη των τελευταίων πολλών ετών που έχει παίξει για 17 χρόνια στην ομάδα αυτή με μια μόνη μικρή διακοπή όταν αγωνίστηκε για μια χρονιά στον Εθνικό Πειραιώς.

Ήταν το 2008 όταν είχε πάρει μετεγγραφή για την ομάδα του Πειραιά και έπαιξε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Ο Σταμάτης Καντιμοίρης έχει γεννηθεί στις 2 Δεκεμβρίου του 1982 και από την ηλικία των 7 ετών συμμετείχε στις υποδομές του Απόλλωνα Καλυθιών.

Το ταλέντο του δεν άργησε να ξεχωρίσει και έτσι το 1997, σε ηλικία 15 ετών προωθήθηκε στην ομάδα του Απόλλωνα κάνοντας μάλιστα και 8 παιχνίδια στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Στη συνέχεια, δόθηκε δανεικός στον Ερμή Καλυθιών με τον οποίο έπαιξε στη Β’ Κατηγορία και ακολούθως επέστρεψε στον Απόλλωνα, συμμετέχοντας σε ηλικία 17 ετών στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής με προπονητή τον αξέχαστο Κώστα Παπαοικονόμου.

Υπήρξε επί σειρά ετών βασικό στέλεχος των Μικτών μας ομάδων (Παίδων και Νέων) και μάλιστα αρχηγός, ενώ έχει συμμετοχές για δυο χρόνια στην Εθνική ομάδα Νέων της χώρας μας το 1999 και το 2000. Το 2002 πήρε μετεγγραφή για την ομάδα της Ρόδου με την οποία έχει παίξει σε όλες τις κατηγορίες από το Α’ Τοπικό μέχρι και τη Β’ Εθνική Κατηγορία!

Συμπλήρωσε δεκαεπτά συνεχόμενα χρόνια παρουσίας σε αυτή την ομάδα (με εξαίρεση ένα χρόνο που έπαιξε στον Εθνικό), κάτι που αναμφίβολα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ που δύσκολα θα μπορέσει να καταρριφθεί σύντομα. Και ο αδελφός του Γιώργος που αυτή τη στιγμή είναι στον Απόλλωνα Καλυθιών, είχε μια μεγάλη παρουσία στην ομάδα της Ρόδου (περίπου δέκα χρόνια) αλλά σίγουρα δεν ήταν μεγαλύτερη από αυτή του Σταμάτη ο οποίος αποτελεί την πιο εμβληματική προσωπικότητα παίκτη στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Ο ίδιος που όπου σταθεί και βρεθεί δηλώνει «φανατικός Ρόδος», προσπάθησε πάντοτε να λειτουργήσει για το καλό της ομάδας κρατώντας τους τόνους χαμηλούς όταν υπήρχαν εντάσεις και αποτελεί ένα από τα πολύ καλά παιδιά που άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα αυτή.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν θα πάρει κάποιο πόστο στην ομάδα της Ρόδου (του έχει προταθεί από τη διοίκηση, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ), όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα που λέγεται Ρόδος θα πρέπει να τον τιμήσει για την πολύ μεγάλη του προσφορά στο σύλλογο.

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.