Τη Λέρο θα επισκεφθεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Επίσκεψη στη Λέρο προγραμματίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργος Κουμουτσάκος προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες που επικρατούν, στο κέντρο υποδοχής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Όπως δήλωσε στον Sky Ρόδου ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας, στο κέντρο φιλοξενούνται 1.700 άτομα που αναλογούν στο 20% του πληθυσμού του νησιού.

Ο κ. Κουμουτσάκος είχε επικοινωνία με το δήμαρχο της Λέρου για το μεταναστευτικό με αφορμή τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με την παρουσία των βουλευτών του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως συμμετείχαν από τα Δωδεκάνησα στη σύσκεψη ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές του νομού κκ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς.

«Δεν έχει αποσυμφορηθεί το κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται στη δομή είναι μεγαλύτερος από το 2016. Καθημερινά υπάρχουν αφίξεις. Όμως παρόλα αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η διαχείριση γίνεται σωστά και παρέχεται η απαιτούμενη ασφάλεια.

Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν αλλά δεν μπορούν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Περιμένω τον υπουργό για να δει την κατάσταση που επικρατεί και να δώσει λύσεις», δήλωσε ο κ. Κόλλιας και πρόσθεσε πως πρέπει να αποσυμφορηθούν τα κέντρα υποδοχής που λειτουργούν σε άλλα νησιά.

Ο Δήμαρχος της Λέρου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παρότι ο πληθυσμός … των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων είναι μεγάλος.

«Δεν υπάρχει αναλογία. Στο κέντρο φιλοξενούνται 1.700 άτομα πρόσφυγες μετανάστες και ο πληθυσμός του νησιού είναι 8.000 άτομα. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και γίνεται σωστή διαχείριση. Επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Το θέμα είναι να γίνεται γρήγορα η ταυτοποίηση και οι άνθρωποι αυτοί να αναχωρούν από το νησί», τόνισε.

Καλά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν
Ο δήμαρχος της Λέρου αναφέρθηκε και στη φετινή τουριστική σεζόν που εξελίσσεται πολύ καλά για τη Λέρο.

«Η κίνηση είναι ικανοποιητική. Στον κόσμο υπάρχει πολύς κόσμος.Όσοι θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας πρέπει να βρουν κατάλυμα γιατί υπάρχει σε όλα σχεδόν πληρότητα», δήλωσε ο κ, Κόλλιας και πρόσθεσε πως η κίνηση θα παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση λόγω και της εορτής τους Δεκαπενταύγουστου.

Όμως η σεζόν όπως είπε ο κ. Κόλλιας ξεκίνησε δύσκολα και για τη Λέρο όπως και για τα υπόλοιπα νησιά του νομού.

«Αν επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες θα έχουμε κίνηση και τον Σεπτέμβριο, ώστε τουλάχιστον να κλείσει θετικά η σεζόν», τόνισε ο κ. Κόλλιας.

Την Λέρο προτιμούν για τις διακοπές τους πολίτες από την Ιταλία την Αγγλία.

Η κίνηση από την Τουρκία
Ο δήμαρχος της Λέρου αναφέρθηκε και στην τουριστική κίνηση από τη γειτονική χώρα.

Μάλιστα, τόνισε πως φέτος ξεκινάει νέα σύνδεση με την πόλη Didim της γειτονικής Τουρκίας. Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί  στις 19 Αυγούστου.

Ήδη υπάρχει σύνδεση της Λέρου με το κοσμοπολίτικο Bondrum και την πόλη Τurgutreis.

Οι Τούρκοι τουρίστες παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας τους δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Λέρο.