Αγώνες ποδηλασίας πίστας από τον Ροδήλιο

O Ροδήλιος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν την ποδηλατική Ημερίδα Πίστας με τη μορφή διασυλλογικών αγώνων και την ονομασία «GRAND-PRIX RODILIOS» στις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων (σε κοινή κατάταξη), Παίδων και Open (άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών).  Η συγκεκριμένη διοργάνωση μάλιστα είναι ενταγμένη στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο. Ποδηλασίας, για το 2019.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν και αγωνίσματα για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος και της εξοικείωσης των αθλητών-αθλητριών των ακαδημιών των συλλόγων με την πίστα. 

Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ, ενώ οι  κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου.  Οι κατηγορίες μίνι αγωνίζονται με οποιουδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προϋπόθεση ότι το ανάπτυγμά του θα είναι το μέγιστο της κατηγορίας.

Οι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 25 Αυγούστου στο στάδιο «Διαγόρας» με τα παρακάτω αγωνίσματα ανά κατηγορία:
Σκρατς: Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων, ΟΠΕΝ
Τέμπο: Ανδρών, Εφήβων, Παίδων
Αποκλεισμός: Ανδρών, Εφήβων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων, ΟΠΕΝ
Πόντοι: Ανδρών, Εφήβων, ΟΠΕΝ
200μ. ατομική χρονομέτρηση με φόρα: Μίνι.

Η φετινή διοργάνωση του «GRAND-PRIX RODILIOS», λειτουργεί για τους αθλητές και τις αθλήτριες σαν πρόβα τζενεράλε ενόψει των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων Πίστας και Όμνιουμ, που διεξάγονται δεκαπέντε ημέρες αργότερα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας.