Ισχυρές πιέσεις στην TUI

Ισχυρές πιέσεις στην TUI

Ισχυρές πιέσεις στην TUI

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

Το περσινό θερμό καλοκαίρι και η αβεβαιότητα του Brexit επέδρασαν αρνητικά στις κρατήσεις των πελατών του, ενώ η απαγόρευση στις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX αύξησε σημαντικά το λειτουργικό κόστος του γερμανικού κολοσσού μαζικού τουρισμού.

Θύμα του ιδιαίτερα εύθραυστου επιχειρηματικού μοντέλου που ακολουθούν όλοι οι μεγάλοι tour operators του κόσμου έπεσε και η ΤUI, μετά την Thomas Cook.

Ο γερμανικός κολοσσός μαζικού τουρισμού κατέγραψε πτώση 85% στα τριμηνιαία κέρδη του καθώς το περσινό θερμό καλοκαίρι και η αβεβαιότητα του Brexit επέδρασαν αρνητικά στις κρατήσεις των πελατών του ενώ η απαγόρευση στις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX αύξησε σημαντικά το λειτουργικό του κόστος.

Η ΤUI είχε προειδοποιήσει δύο φορές νωρίτερα φέτος για μείωση της κερδοφορίας της. Στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουνίου τα κέρδη της ανήλθαν σε 100,9 εκατ. ευρώ από 186,8 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Ετσι, για το σύνολο του οικονομικού της έτους, που λήγει στο τρέχον τρίμηνο, προβλέπει πλέον πτώση των κερδών της κατά 26%, από τα 1,18 δισ. ευρώ που αυτά ήταν συνολικά πέρυσι.

Απώλειες

Η καθήλωση των Boeing 737 MAX στο έδαφος της έχει ήδη κοστίσει 144 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της 15 εξ αυτών και χρειάστηκε να τα αναπληρώσει μισθώνοντας άλλα αεροσκάφη.

Η ΤUI αναμένει ότι το επιπλέον κόστος -εξαιτίας του προβλήματος των Boeing- θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ στο σύνολο του οικονομικού της έτους. Χτύπημα όμως δέχτηκε και από τις καλοκαιρινές κρατήσεις, οι οποίες κατέγραψαν τριμηνιαία πτώση 1%.

Αιτία, ο... καύσωνας, που οδήγησε αρκετούς πελάτες της σε αναβολή των κρατήσεων, και η αβεβαιότητα του Brexit. Ακόμη αρκετοί από τους Ευρωπαίους που πετούν για τις θερινές τους διακοπές στη Μεσόγειο επιλέγουν φέτος Τουρκία ή Βόρεια Αφρική αντί για τα θέρετρα της Ισπανίας στα οποία ΤUI έχει αγοράσει σημαντικό όγκο διαμονής.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό