Πρέπει να …εκμεταλλευτούμε τη δύναμη του Διακοφώτη…

Ο Αύγουστος στην Ελλάδα είναι πάντοτε ο μήνας των …ζυμώσεων σε ό,τι έχει να κάνει παλιότερα με τη Δ’ Εθνική και τα τελευταία χρόνια με τη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Την ώρα που ο πολύς κόσμος βρίσκεται στις διακοπές ή έστω στις καλοκαιρινές του αποδράσεις, οι παράγοντες των ομάδων ασκούν τις δικές τους πιέσεις προς την Ομοσπονδία ενόψει της σύνθεσης των ομίλων της κατηγορίας.

Ο Αύγουστος είναι ο κρίσιμος μήνας πριν τις τελικές αποφάσεις για το τι θα γίνει τον Χειμώνα και που θα παίζει η κάθε ομάδα. Πιστεύω ότι θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μπορέσει κάποιος -έστω για μια και μοναδική φορά- να παρακολουθήσει όλο το χρονικό των διεργασιών.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θεωρώ ότι πρέπει να συμβαίνει μόνο στη χώρα μας. Δεν έχω τις σχετικές αποδείξεις βέβαια, ούτε έχω κάνει και κάποια έρευνα αλλά συνήθως η Ελλάδα σε τέτοιου είδους καταστάσεις έχει αναμφισβήτητα τον πρώτο λόγο.

Από τη στιγμή που ο παράγοντας θα σηκώσει το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον «κολλητό» του στην Ομοσπονδία, μέχρι και τη στιγμή που θα κάνει παρέμβαση κάποιος πολιτικός προκειμένου να τύχει καλής αντιμετώπισης η ομάδα της περιοχής του. Το «καλή αντιμετώπιση» συνήθως σημαίνει έναν όμιλο με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος στις μετακινήσεις.

Εμείς εδώ στη Δωδεκάνησο το αντιλαμβανόμαστε αλλιώς βέβαια, τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια. Δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι μετακινήσεις (ας είναι ακριβές δεν πειράζει), αλλά πολύ περισσότερο να είμαστε σε έναν όμιλο που αγωνιστικά τα πράγματα θα είναι πιο βατά και θα έχουμε να κάνουμε με ομάδες που θα είναι του χεριού μας.

Όπως έγινε για παράδειγμα πέρσι που ο Ιάλυσος και ο Διαγόρας «έτυχαν» σε έναν όμιλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, που όμοιο του η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ. Έβαλα τη λέξη «έτυχε» σε εισαγωγικά διότι στην πραγματικότητα δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός αλλά προϊόν πίεσης και καλών δημοσίων σχέσεων του προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτη Διακοφώτη στον οποίο οι ομάδες μας οφείλουν πολλά.

Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι ανάλογο και φέτος στην περίπτωση της Ρόδου, όμως είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια του «δικού μας» ανθρώπου θα είναι και πάλι πολύ μεγάλη.

Μπορώ να πω ότι από τη στιγμή της προεδρίας του στην ΕΠΣΔ αλλά και της συμμετοχής του το τελευταίο διάστημα στα κοινά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να αποκατασταθεί η …αδικία πολλών ετών τώρα (όσον αφορά τις συγκεκριμένες κατηγορίες) που ήμασταν του …κλώτσου και του μπάτσου και κάποιοι από την υπόλοιπη Ελλάδα έκαναν …πάρτι σε βάρος μας.

Για πολλά χρόνια δεν είχαμε …φωνή. Είμαστε πάντοτε οι κομπάρσοι του ποδοσφαίρου και άλλοι αποφάσιζαν για εμάς χωρίς εμάς βέβαια. Πλέον δεν ισχύει αυτό. Είμαστε σαφώς πιο ισχυροί και έχω την αίσθηση ότι πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ακόμα περισσότερο για να μπορέσουμε να έχουμε και καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον.

Και όταν αναφέρω ότι είμαστε πιο ισχυροί, για να μην παρεξηγηθούμε δεν εννοώ ότι λειτουργούμε παρασκηνιακά. Εννοώ ότι έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε πράγματα που πραγματικά δικαιούμαστε και που πολλά χρόνια τώρα αποτελούσαν ...όνειρο απατηλό.

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης είναι ο άνθρωπος που έχει τον δικό του τρόπο να διεκδικεί και μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά. Είναι η κατάλληλη περίοδος πέρα από το θέμα των ομίλων, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το πώς θα διεκδικήσουμε μαζί του και άλλα, πιο σημαντικά ίσως πράγματα. Όπως για παράδειγμα ένα καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου που θα αλλάξει το ποδοσφαιρικό επίπεδο της περιοχής μας.  

Δραγάτης Δημήτρης