Στην Κω το Περιφερειακό  ορεινής ποδηλασίας

Η Κως θα φιλοξενήσει με διοργανώτρια την Τ.Ε. Δωδεκανήσου το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του CROSS COUNTRY σε σιρκουί (XCC) το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ για το 2019 και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη.

Οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω:
- ΑΝΔΡΩΝ άνω των 17 (σε κοινή κατάταξη Άνδρες και Έφηβοι)
- ΓΥΝΑΙΚΩΝ άνω των 17 (σε κοινή κατάταξη Γυναίκες και Νεανίδες)
- ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ,  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ,  ΜΕΓΑΛΑ)
- ΜΑΣΤΕΡΣ (όλες οι υποκατηγορίες σε κοινή κατάταξη)

- Η διαδρομή γι’ Άνδρες-Γυναίκες, Παίδες-Κορασίδες και Μάστερς θα είναι ένας γύρος των 2.030μ.
- Για Παμπαίδες – Παγκορασίδες – Μίνι θα είναι επίσης ένας γύρος των 840μ. και θα περιλαμβάνει δασικούς δρόμους, μονοπάτια και 5% άσφάλτινα κομμάτια με εκκίνηση και τερματισμό στην περιοχή Παναγία Τσουκαλαριά

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές - ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της Ε.Ο.Π. που υπάγονται στην Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου και έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2019. Τα σωματεία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, ορθά συμπληρωμένη και να περιλαμβάνει και το όνομα του αρχηγού κάθε ομάδας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 στο emai: tedodekanisou@gmail.com Σωματείο που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής και δεν την καταθέσει μέσα στην προθεσμία, δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ/ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 09.00 στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού, και θα είναι ανοικτή για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών και την υπογραφή στα φύλλα αγώνα. Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Οι εκπρόσωποι των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Τεχνικό Συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί, που θα αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής του κάθε σωματείου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και αν κάτι δεν προβλέπεται από αυτούς, θα τηρούνται της UCI. Θα υπάρχει μια ζώνη τεχνικής βοήθειας και τροφοδοσίας, η οποία  φαίνεται σε ειδικό χάρτη που έχει αποσταλεί στα σωματεία. Ιατρική κάλυψη από Ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο όχημα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ:  Στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και Μάστερς) στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα. Ξεχωριστές απονομές θα πραγματοποιηθούν για Έφηβους, Νεανίδες, καθώς και ηλικιακές υποκατηγορίες Μάστερς, εφόσον δηλώσουν συμμετοχή πέντε τουλάχιστον ποδηλάτες (-ισσες)  Στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλα και Μίνι Μικρά (Μίνι για αγόρια και κορίτσια) επιπλέον των παραπάνω επάθλων θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα στον 4ο, 5ο και 6ο νικητή (-τρια).