Σε σχολές πρώτης επιλογής τα περισσότερα Ροδιτόπουλα

Ιατρικές σχολές, Νομικές, Πολυτεχνεία, Οικονομικά τμήματα αποτέλεσαν και φέτος τις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της xώρας.

Σχολές στις οποίες μαθητές και μαθήτριες από την περιοχή μας κατάφεραν όχι μόνο να πετύχουν την εισαγωγή τους αλλά και να «μπουν» με πολύ καλή σειρά!
Η «Ροδιακή» συνεχίζοντας τη διαδικασία για τη συγκέντρωση των  αποτελεσμάτων των βαθμολογιών, δημοσιεύει και σήμερα σχετικό ρεπορτάζ από παιδιά που έδωσαν αυτό τον «αγώνα»  και σε λίγες ημέρες θα είναι πλέον φοιτητές.
 

Στέργιος Λιαμής - Κολλέγιο Ρόδου 17.671 μόρια

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
«Προσπάθησα πολύ αυτή τη χρονιά, έδωσα πολλά και νιώθω κάπως ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους καθηγητές μου που με βοήθησαν σ’ αυτήν μου τη προσπάθεια, την οικογένειά μου και τους φίλους μου για τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα».

 

 

Αποστολία Σαλπιγκτίδη - 3ο ΓΕΛ 17.443 μόρια                                                                                                                        ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία μου, γιατί οι επίπονες προσπάθειες όλων των μαθητικών μου χρόνων ευοδώθηκαν. Για μένα η εισαγωγή στη Νομική ήταν ένα όνειρο ζωής που εν τέλει πραγματοποιήθηκε. Εύχομαι καλό κουράγιο στους ανερχόμενους υποψήφιους».

 

Παρασκευή (Εύη) Τσούλλου - 3ο ΓΕΛ 17.307 μόρια
ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη χρόνια και πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία..μια μικρή απροσεξία και το άγχος με έκαναν να πιστέψω ότι δεν θα τα κατάφερνα, αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε!
Η χρονιά των πανελληνίων ήταν επίπονη αλλά ελπίζω πως η φοιτητική μου ζωή θα με αποζημιώσει!»

 

Δέσποινα Κεφάλα - 4ο ΓΕΛ 16.262 μόρια
ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Νιώθω χαρούμενη γιατί οι κόποι μου δικαιωθήκαν. Χωρίς να έχω κάποιο πτυχίο, με 1,5 χρόνο μαθήματα γαλλικών και τρομερή αγάπη για τα γαλλικά, κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Ουσιαστικά είχα να μάθω μια δεύτερη ξένη γλωσσά σε περίοδο πανελληνίων και τελικά μπήκα πρώτη στη σχολή μου!
Ψυχραιμία, στόχος και αφοσίωση είναι τα εφόδια που με οδήγησαν στο σημείο αυτό. Ευχαριστώ τις καθηγήτριές μου που με βοήθησαν να εκπληρώσω τον στόχο μου και φυσικά την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου προσέφερε»!

 

Σταυρούλα Παπαμιχαήλ - ΓΕΛ Αφάντου 14.641 μόρια
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΙΟΥ

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα στη σχολή που μου αρέσει και μάλιστα πρώτη! Ήταν μία δύσκολη χρονιά, πέρασα πολλές ώρες πάνω από ένα βιβλίο βρίσκοντας ωστόσο χρόνο για τους φίλους και την οικογένειά μου, οι οποίοι με βοήθησαν πολύ σε αυτή τη διαδικασία και τελικά όλα πήγαν καλά.
Είναι μία σχετικά δύσκολη διαδικασία ειδικά για αυτούς που διαβάζουν πολύ για αυτό και στα παιδιά που θα την περάσουν, τους εύχομαι καλό κουράγιο να μην απογοητευτούν εύκολα και να ακολουθήσουν αυτό που τους αρέσει»!