Ένα διήμερο γαστρονομικό  Φεστιβάλ στη Σάλακο

Η 12η γιορτή Γιαπρακιού πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος, αύριο στον Άγιο Γεώργιο στη Σάλακο, με άφθονα γιαπράκια, μουσική και χορό.  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου "Το Σπήλαιο" με την ομόψυχη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού, μετά από δέκα  χρόνια συνέπειας, επιμονής και πίστης στην παράδοση κατάφεραν, ώστε η γιορτή Γιαπρακιού, να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών γεύσης  και να ξεφύγει από τα σύνορα της Ρόδου προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Ροδίτικη Γαστρονομία τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά πλέον και στο εξωτερικό.

Έτσι σήμερα οι γυναίκες της Σαλάκου θα παρασκευάσουν τα παραδοσιακά γιαπράκια με περισσή φροντίδα και μεράκι. Για ακόμα μια φορά θα συμμετέχουν τουριστικοί επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν μία μοναδική και αυθεντική γαστρονομική βιωματική εμπειρία.  
Αύριο στο πάρκο του Αγίου Γεώργιου στη Σάλακο, λίγο μετά τις 8μιση το βράδυ, θα διοργανωθεί η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή με ντόπιους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σαλακου "Το Σπήλαιο" και Αρχαγγέλου "ο Αίθωνας" .

Τη μεγάλη γκάμα των ντόπιων καλλιτεχνών θα πλαισίωσει ο Αντώνης Γαμπιερακης. Οι χιλιάδες επισκέπτες θα απολαύσουν τα μοναδικά Σαλακενά Γιαπράκια, τα οποία προσφέρονται δωρεάν.
Η γιορτή Γιαπρακιού είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου "Το Σπήλαιο",  της τοπικής κοινότητας Σαλάκου, τoυ  ΔΟΠΑΡ και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.