Φώτης Χατζηδιάκος: φεύγουμε και αφήνουμε έναν πανίσχυρο δήμο

Φώτης Χατζηδιάκος: φεύγουμε  και αφήνουμε έναν πανίσχυρο δήμο

Φώτης Χατζηδιάκος: φεύγουμε και αφήνουμε έναν πανίσχυρο δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1422 ΦΟΡΕΣ

Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του δήμου για τη συνεργασία και τη στήριξη

«Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία και τη στήριξη» είπε στους υπαλλήλους του δήμου της Ρόδου, ο απερχόμενος δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε μαζί τους χτες το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι από όλες τις υπηρεσίες και τα τμήματα συγκεντρώθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο, μία μέρα πριν την αποχώρηση του κ. Χατζηδιάκου από τη θέση του δημάρχου, ο οποίος παρουσία συναδέλφων και συνεργατών του, και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, έκανε μία σύντομη αναφορά στη θητεία της δημοτικής αρχής , λέγοντας ότι όλα όσα έγιναν υλοποιήθηκαν και με τη δική τους στήριξη και βοήθεια.

Ο απερχόμενος δήμαρχος παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη, και για τον λόγο αυτό ζήτησε δημόσια συγνώμη διαβεβαιώνοντας ότι θα στηρίξει, όπου χρειάζεται και όταν το κρίνει, τη νέα δημοτική αρχή στο έργο της.
«Ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια κλείνει σήμερα. Ήταν μία πορεία ανάβασης και αγώνα, αγωνίας, προσπάθειας και συνεργασίας πάνω από όλα. Είκοσι χρόνια στην αυτοδιοίκηση δε συνάντησα πιο δύσκολη θητεία. Πολλές φορές όταν σας συναντούσα στα γραφεία σας έλεγα το αυτονόητο: ότι δήμος δεν είναι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι. Αυτοί έρχονται και παρέρχονται. Αυτοί που μένουν και προσφέρουν στον τόπο είστε εσείς.

Αυτό προσπαθήσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου να το έχουμε σαν βασικό κανόνα, όλη αυτή τη θητεία» είπε ο κ. Χατζηδιάκος ξεκινώντας την ομιλία του και συνέχισε αναφερόμενος στις συσσωρευμένες δυσκολίες που συνάντησε η δημοτική αρχή, προσθέτοντας: «Τα καταφέραμε και τα καταφέρατε όσο μπορούσαμε υπό αυτές τις συνθήκες. Προσπαθήσαμε και προσπαθήσατε. Πολλές φορές μπορεί να στεναχώρησα κάποιους, ή να πίεσα κάποιους… αλλά μέχρι και σήμερα πιέζω τους υπηρεσιακούς. Δεν θα μπορούσα μόνος μου να κάνω κάτι αν δεν είχα συνεργάτες και αν δεν είχαμε όλους εσάς να δουλεύετε με την εμπειρία, το μεράκι, τη διάθεση και με τον επαγγελματισμό σας.

Όταν ερχόμουν στον δήμο άκουγα πολλά για το πολυπληθές προσωπικό, και πολλά για το πώς δουλεύουν. Πολλά πράγματα μπορεί να μη λειτούργησαν και πολλά από αυτά που είχαμε σχεδιάσει δεν τα καταφέραμε.
Είναι αυτονόητο ότι κάναμε λάθη. Λάθη δεν κάνουν αυτοί που δε δουλεύουν και οι… πεθαμένοι. Αυτοί που δουλεύουν και μάλιστα αυτοί που δουλεύουν πολύ ίσως κάνουν περισσότερα. Ζητώ και από εσάς και από τους συμπολίτες μας να μας συγχωρέσουν».

Παράλληλα, ο απερχόμενος δήμαρχος, έκανε γνωστό ότι ο απολογισμός των πεπραγμένων της θητείας της δημοτικής αρχής θα βρίσκεται πάνω στο γραφείο του για τον νέο δήμαρχο, ο οποίος μέχρι σήμερα δε συναντήθηκε μαζί του για την παράδοση-παραλαβή, λέγοντας τα εξής: «Σε κάθε περίπτωση φεύγοντας από ‘δω θέλω να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Φεύγοντας αφήνω πάνω στο γραφείο μου για τον καινούριο δήμαρχο, τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2014, 2015, 2016, 2017 και 2018 και με δικές μας δαπάνες, αφήνουμε ένα έντυπο με ενδεικτικά εκτελεσθέντα έργα, τα εκτελούμενα, αυτά που συμβασιοποιήθηκαν μετά τη δημοπράτηση αυτά που δημοπρατήθηκαν και δεν προλάβαμε να υπογράψουμε σύμβαση και αυτά που έχουμε έτοιμα προς δημοπράτηση.

Η θητεία ήταν όσο μπορούσε γόνιμη μέσα από τις δυσκολίες. Ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου γιατί πίστεψα σε εσάς και… εσείς δεν ξέρω αν πιστέψατε σε εμάς αλλά ανταποκριθήκατε σε ό,τι σας ζήτησα.
Ατέλειες υπήρχαν, πόλεμο δεχθήκαμε ιδίως στα θέματα της καθημερινότητας, έτσι είναι δομημένη η κοινωνία… Φεύγοντας αύριο, γιατί εγώ θα φύγω 12 τα μεσάνυχτα, φεύγω με την ικανοποίηση ότι συνάντησα συνεργάτες με ελάχιστες εξαιρέσεις αντιπαραθέσεων. Φεύγουμε και αφήνουμε έναν πανίσχυρο δήμο με πάνω από 50 εκατομμύρια θετικό πρόσημο τοποθετημένα σε έργα και δράσεις».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον και τη στάση της παράταξής του δήλωσε: «Με τους συνεργάτες μου συνεχίζουμε με τον νέο θεσμικό ρόλο στην επόμενη δημοτική αρχή. Θα είμαστε και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό, δίπλα σας. Μακάρι να ψηλώσει όσο γίνεται ο πήχης που βάλαμε και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα στηρίζουμε και θα βάζουμε πλάτη να ψηλώσει ακόμα περισσότερο. Στην αντίθετη περίπτωση που πάμε ένα βήμα πίσω από αυτά που στοχεύσαμε και σχεδιάσαμε τότε και εμείς θα δείξουμε τον «καλό» μας χαρακτήρα. Γιατί ότι κάνουμε το κάνουμε γι’ αυτόν τον τόπο.

Ο ζευγάς φεύγει αλλά ο σπόρος μένει. Και ο σπόρος δεν είναι μόνο τα έργα, οι δράσεις, οι εκδηλώσεις και οι πόροι, είναι η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι άνθρωποι και συνεχίζουν να μας δείχνουν. Αυτός ο σπόρος επιστρέφει και σε εμάς» κατέληξε ο κ. Χατζηδιάκος στην ομιλία του προς τους εργαζομένους του δήμου που έκλεισε με το χειροκρότημά τους, αν και ο ίδιος δήλωσε ότι το χειροκρότημα δεν είναι για τον ίδιο και τους συνεργάτες του είναι για εκείνους, λέγοντας «εσείς είστε η δύναμη του τόπου».

H αίθουσα εθιμοτυπίας ήταν μικρή για να τους χωρέσει όλους, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να μείνουν έξω από αυτήν, στον διάδρομο, αλλά και εκείνοι χειροκρότησαν τον δήμαρχο στην τελευταία συνάντηση μαζί τους και αντάλλαξαν μαζί του ευχές.

Διαβάστε ακόμη

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες