Ο Μ. Μαρκόπουλος στο τιμόνι της  Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Ο Μανώλης Μαρκόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ), μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της και μάλιστα είναι και ο νεότερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία της ένωσης, μόλις 34 ετών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του δ.σ. της ΕΞΡ μετά την παραίτηση του προέδρου Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Ρόδου συνήλθαν σε συνεδρίαση και εξέλεξαν ομόφωνα τον νέο πρόεδρο που θα αναλάβει τα ηνία στη διοίκησή της μέχρι και το 2020.
Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Μαρκόπουλος ήταν μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ένωσης και τη θέση του καταλαμβάνει ο Γ’ αντιπρόεδρος της ΕΞΡ Κώστας Μηνέττος.
Ο νέος πρόεδρος προέρχεται από οικογένεια με μακρά πορεία και ιστορία στον τουρισμό, και διαθέτει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή των Κολυμπίων, οι οποίες αριθμούν συνολικά περίπου 400 κλίνες, και εργάζεται στον Τουρισμό από πολύ μικρή ηλικία.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου το 2011, με πρόεδρο τον Αντώνη Καμπουράκη, καταλαμβάνοντας τη θέση του υπεύθυνου Έρευνας και τεχνολογικών εφαρμογών, ενώ επανεξελέγη στο δ.σ. το 2014 (Ταμίας) και το 2017 (Γενικός Γραμματέας).
Το 2016 αναγορεύτηκε Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Τσεχίας στο Νότιο Αιγαίο. Μάλιστα, τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του επίτιμου προξενείου της Τσεχίας στη Ρόδο, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της χώρας Milos Zeman, με αφορμή την επίσκεψή του τότε στο νησί μας.
Toν Ιούλιο του 2015, τις κρίσιμες εκείνες μέρες του δημοψηφίσματος  η παρέμβασή του στην εκπομπή «Online» του Mega είχε συγκλονίσει τους παρευρισκόμενους πολιτικούς όλων των κομμάτων, εντυπωσιάζοντας τους παρουσιαστές, ενώ το σποτάκι της έγινε viral με πάνω από 3 εκατομμύρια χτυπήματα.

Ο Μανώλης Μαρκόπουλος είναι Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.). Έχει βραβευθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για εργασία του σχετικά με την Επιχειρηματικότητα, υπήρξε Υπότροφος του ΙΚΥ, βραβεύτηκε με έπαινο αριστείας για τις σπουδές και έρευνες του του από το Ο.Π.Α., επελέγει από την Commission ως Μέντορας Επιχειρηματικότητας, έχει παρουσιάσει εργασίες και άρθρα σε πολλά συνέδρια και υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Πάντα ξεχώριζε σε όποιο τομέα ασχολήθηκε μέχρι σήμερα, δρώντας ταυτόχρονα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.  

Ανακοίνωση ΕΞΡ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αναφορικά με την ανάδειξη του νέου προέδρου, αναφέρονται τα εξής:  
«Σήμερα Τετάρτη 4η Σεπτεμβρίου 2019, συνήλθαν σε συνεδρίαση τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με κύριο θέμα την εκλογή νέου Προέδρου λόγω της παραίτησης του νυν Δημάρχου Κου Αντώνη Β. Καμπουράκη.
Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. και σε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας, συναδελφικότητας, και κατόπιν διαλογικής συζήτησης,  εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος, ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας κος Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος, μέλος του Δ.Σ. από το έτος 2011.

Με επίσης ομόφωνη απόφαση, εκλέχθηκε να καλύψει τη θέση του Γενικού Γραμματέα ο κος Κωνσταντίνος Μηνέττος.
Ο νέος Πρόεδρος της Ενώσεώς μας, ευχαρίστησε τον Κο Δήμαρχο, καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό του και δεσμεύτηκε μέσα από συλλογική εργασία να συνεχίσει το έργο της Ενώσεώς μας, για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και του τόπου μας, λέγοντας τα εξής:
“Έχοντας στο πλευρό μας τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Ηγεσίας και με τη συνεργασία των Δευτεροβάθμιων Οργάνων του κλάδου μας, ευελπιστούμε στην επίλυση των καίριων ζητημάτων που απασχολούν τη Ροδιακή Ξενοδοχεία και κατά συνέπεια την τοπική οικονομία.”

Από τα εγκαίνια του προξενείου  της Τσεχίας στη Ρόδο, που έγιναν από τον πρόεδρο της χώρας  (στο κέντρο)
Από τα εγκαίνια του προξενείου της Τσεχίας στη Ρόδο, που έγιναν από τον πρόεδρο της χώρας (στο κέντρο)
Από τη χθεσινή συνεδρίαση
Από τη χθεσινή συνεδρίαση