Τεράστια επιτυχία στη «12η Γιορτή Γιαπρακιού» στη Σάλακο

Τεράστια επιτυχία στη  «12η Γιορτή Γιαπρακιού» στη Σάλακο

Τεράστια επιτυχία στη «12η Γιορτή Γιαπρακιού» στη Σάλακο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 756 ΦΟΡΕΣ

Εκατοντάδες συμπατριώτες μας τίμησαν την εκδήλωση που έγινε πλέον θεσμός

Με μεγάλη επιτυχία και καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ η προσέλευση του κόσμου, πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχή χρονιά η «Γιορτή Γιαπρακιού» 2019, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου “Το Σπήλαιο”, την τοπική κοινότητα Σαλάκου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμου Ρόδου και τελούσε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Φέτος για πρώτη φορά, παράλληλα με την εκδήλωση για τα γιαπράκια το slow Food, το μεγαλύτερο διεθνές γαστρονομικό σύστημα, ανέλαβε να οργανώσει για τα παιδιά από 8-12 ετών ένα εκπαιδευτικό γαστρονομικό διήμερο με σκοπό να μάθουν τα παιδιά την αξία των λαχανικών. Την Πέμπτη 29/08, η κ. Γεωργία Κοφινά, Συγγραφέας και Εκπαιδευτικός Γαστρονομίας, εξήγησε τη σημασία του οικογενειακού τραπεζιού, η κ. Μ. Ζουρίδη, Εμψυχωτής Μαγειρικής Έκφρασης, έδειξε πώς στρώνουμε ένα τραπέζι και ο Κοσμήτορας του slow Food Αττικής κ. Γρηγόρης Χριστοδούλου, μαγείρεψε με τα παιδιά ζυμαρικά με σάλτσα λαχανικών.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται επίσης ότι «την Παρασκευή 30/08 το μεσημέρι, αφού τα παιδιά μαγείρεψαν στο σπίτι τους τη συνταγή που διδάχθηκαν, διαγωνιστήκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού , στρώνοντας τραπέζι και παρουσιάζοντας το πιάτο τους. Δόθηκαν τρία βραβεία, για το νοστιμότερο πιάτο, για το πιάτο με την καλύτερη παρουσίαση και για το καλύτερο στρώσιμο τραπεζιού.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, την προετοιμασία παρασκευής των γιαπρακιών, παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν ενεργά, πέραν από τις 120 γυναίκες του χωριού, αρκετοί επισκέπτες που κατέκλεισαν τον χώρο προετοιμασίας .

Το Σάββατο 31 Αύγουστου πάνω από 4000 χιλιάδες κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή, κάνοντας τις 3000 χιλιάδες καρέκλες που είχαν στρωθεί, να φαίνονται αρκετά λίγες !!!

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου, τον Δήμο Ρόδου, τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά, όλους τους χορηγούς που κάθε χρόνο ενισχύουν την εκδήλωση μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και μεράκι να πραγματοποιούμε αυτό το μεγάλο γαστρονομικό γεγονός .

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας τιμά με την παρουσία του επί σειρά ετών. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τις γυναίκες του χωριού, που με τη δική τους αγάπη και το δικό τους μεράκι καταφέραμε η «Γιορτή Γιαπρακιού» ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας μας, να αποτελεί πλέον ένα θεσμό μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται ο γαστρονομικός πλούτος του νησιού μας.»
Για το Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη