Η Thomas Cook στο τελικό  στάδιο διαπραγματεύσεων

Στην τελική ευθεία για την εξασφάλιση του πακέτου διάσωσης από την κινεζική Fosun βρίσκεται η Thomas Cook σύμφωνα με τους “Times”, καθώς ο τουρ οπερέιτορ διανύει το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Η συμφωνία απαιτεί τη στήριξη των τριών τετάρτων των μετόχων της Fosun.

Το δημοσίευμα των “Times” δείχνει οτι ξεπεράστηκαν οι αμφιβολίες περί μη στήριξης της Thomas Cook από τον κινεζικό όμιλο, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τουρ οπερέιτορ ως πιθανό σενάριο, καθώς ορισμένοι μέτοχοι κρίθηκε οτι μπορεί να μη στηρίξουν την επένδυση.

Σύμφωνα με στοιχέια της OAG, 486.000 άνθρωποι έχουν προγραμματίσει ταξίδια σε πτήσεις της Thomas Cook την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, όταν αναμένεται να ανανεωθεί η άδεια ΑΤOL του τουρ οπερέιτορ.

Οι “Times” πάντως μεταδίδουν ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται σε επιφυλακή για την υγεία του αερομεταφορέα και του τουρ οπερέιτορ, που εξυπηρετούν 22 εκατ. επιβάτες ετησίως, όπως αναφέρει.

Η βρετανική Telegraph μεταδίδει οτι η Thomas Cook συμβουλεύεται ειδικούς σε θέματα πτωχεύσων της εταιρείας AlixPartners οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή εάν οι συζητήσεις διάσωσης του τουρ οπερέιτορ με τη Fosun ναυαγήσουν.

Πηγή: tornosnews.gr