Χρειάζεται προσοχή για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αντιπυρική περίοδος στη Ρόδο

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όλους μας, ιδίως την τρέχουσα περίοδο, ώστε να συνεχιστεί η επιτυχημένη αντιπυρική περίοδος για το νησί μας.

Δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε επειδή έχουμε μπει στο φθινόπωρο αλλά αντίθετα να είμαστε διπλά προσεκτικοί!

Η εμπειρία και τα συμβάντα έχουν δείξει ότι στο νησί της Ρόδου και στη Δωδεκάνησο γενικότερα, λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών -μεγάλες θερμοκρασίες, η συνήθως πιο γρήγορη παύση των βροχοπτώσεων, η παρατεταμένη ανομβρία τους θερινούς και φθινοπωρινούς μήνες, οι άνεμοι, το είδος των δασών (πευκοδάση)- μπορούν να εκδηλωθούν πυρκαγιές.

Γι’ αυτό θα πρέπει οι πολίτες να έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον κίνδυνο της πυρκαγιάς όταν ασχολούνται με τους καθαρισμούς των οικοπέδων τους και άλλες συναφείς ασχολίες και συνιστάται να σταματούν αυτού του είδους τις δραστηριότητες ένα μήνα πριν κι έως ένα μήνα μετά την αντιπυρική περίοδο (1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου).

Το νησί της Ρόδου έχει πληγεί από τις πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει σημαντικό τμήμα του φυσικού της πλούτου. Για τον λόγο αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας!!
                                                                                                                                                                                 Ελ.Π.