Απεργούν σήμερα και οι οικοδόμοι της Ρόδου

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων  Ρόδου, μετά και από απόφαση της Διοίκησής του στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στις 24 του Σεπτέμβρη 2019, ενάντια στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων.

Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν. Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.

Η "συνυπευθυνότητα" του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 24/09/19, ΣΤΙΣ 10.00 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ».