Αθώα κρίθηκε 49χρονη κατηγορούμενη για απάτη με αγορά ακινήτων στη Ρόδο

Αθώα κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 49χρονη που κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης, ενώ το δικαστήριο έπαυσε τις ποινικές διώξεις για τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς της.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιάννη Καραμιχάλη αλλά και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, απάλλαξε από κάθε κατηγορία την 49χρονη και έπαυσε εφ’ όρου (με το νέο ποινικό Κώδικα) τις ποινικές διώξεις που βάραιναν τον 50χρονο και την 32χρονη, που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε δίκη παραπέμφθηκαν ως εμπλεκόμενοι, συνολικά έξι άτομα τα οποία και καταδικάστηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο. Κατά της απόφασης αυτής όμως εφέσεις άσκησαν μόνο οι τρεις που είχαν εμφανιστεί ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου και αυτές εκδικάστηκαν χθες.

Οι έξι κατηγορούμενοι, φέρονται να κατάφεραν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2007 να παραστήσουν ψευδώς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές στους ιδιοκτήτες δύο ακινήτων στη Λαχανιά και να τους πείσουν ότι θα τα αγοράσουν.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν ενδιαφερθεί για ένα ακίνητο εμβαδού 7.720 τ.μ. για το οποίο θα κατέβαλλαν το ποσό των 200.720 ευρώ και ένα δεύτερο στην ίδια περιοχή, εμβαδού 8.560 τ.μ. και αξίας 90.308 ευρώ.

Οι έξι κατηγορούμενοι κατάφεραν – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- να πείσουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι διέθεταν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και όλα τα στοιχεία ώστε να λάβουν δάνεια από την τράπεζα με τα οποία θα εξοφλούσαν τα ακίνητα. Βέβαια τα χρήματα δεν τα έλαβαν ποτέ, ούτε και τα διέθεσαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι ωστόσο είχαν προχωρήσει στη μεταβίβαση των δύο οικοπέδων.