Έπαυσε η δίωξη για ασφαλιστή και για τραπεζικό υπάλληλο της Ρόδου

Έπαυσε η δίωξη για ασφαλιστή και για τραπεζικό υπάλληλο της Ρόδου

Έπαυσε η δίωξη για ασφαλιστή και για τραπεζικό υπάλληλο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

Έπαυσε εφ’ όρου χθες από το Πενταμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η ποινική δίωξη για 48χρονο ασφαλιστή αλλά και 47χρονο τραπεζικό υπάλληλο οι οποίοι κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε υπόθεση υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που βάραιναν τους δύο άνδρες ήταν πλαστογραφία μετά χρήσεως και υπεξαίρεση για τον 48χρονο ασφαλιστή και άμεση συνδρομή στην υπεξαίρεση για τα οποία πριν από τρία χρόνια είχαν κριθεί ένοχοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου).

Το δικαστήριο είχε μάλιστα επιβάλλει στον ασφαλιστή, ποινή κάθειρξης 7 ετών για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Ο δε 47χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κατά της απόφασης αυτής οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση η οποία εξετάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Φώτη Κωστόπουλου και σύμφωνα με το νέο νόμο, τα αδικήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και έπαυσαν εφ’ όρου οι ποινικές διώξεις λόγω παραγραφής.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, αφορά χρήματα που ανήκαν στον σύζυγο συμπολίτισσας μας το ποσό των οποίων ξεπερνά τις 180.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά ο 48χρονος ασφαλιστής κατηγορούνταν ότι επρόκειτο να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας που εργαζόταν αλλά αντί αυτού φέρεται να τα ιδιοποιήθηκε.

Στην υπόθεση αυτή ο 47χρονος τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος διατηρεί σχέση εξ αγχιστείας με τον ασφαλιστή κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών