Διαβεβαιώσεις για τους εργαζόμενους στο «Miramare» και στο «Sunwing»

Διαβεβαιώσεις για τους εργαζόμενους στο «Miramare» και στο «Sunwing»

Διαβεβαιώσεις για τους εργαζόμενους στο «Miramare» και στο «Sunwing»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2629 ΦΟΡΕΣ

Κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται για κανέναν εργαζόμενο στα ξενοδοχεία «Sunwing» και «Miramare» του Thomas Cook, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις που πήραν χθες, σε συνάντηση που είχαν με υψηλόβαθμα στελέχη του ταξιδιωτικού οργανισμού, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ).

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Διοίκηση του ΕΚΡ, ο Πρόεδρός του κ. Σάββας Χατζησάββας, νωρίτερα είχαν συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια των ξενοδοχείων του Thomas Cook που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, δηλαδή του «Sunwing» και του «Μiramare», καθώς και με τον οικονομικό διευθυντή αφού πραγματικά ανησυχούν για το μέλλον των εργαζομένων σ’ αυτά. Όπως είπε λοιπόν, πήραν και έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι τα δύο ξενοδοχεία υπάγονται μεν και έχουν σχέση με την Thomas Cook αλλά το μεγάλο πακέτο της πλειοψηφίας το έχει το Σκανδιναβικό τμήμα του Thomas Cook, το οποίο δεν έχει χρεοκοπήσει και μάλιστα φαίνεται ότι είναι αρκετά ισχυρό. Τους διαβεβαίωσαν ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εργαζόμενου για το επόμενο διάστημα, σημείωσε όμως ο κ. Χατζησάββας ότι στην οικονομία ποτέ κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Όμως, με την ενημέρωση που είχαν, τα ξενοδοχεία αυτά λειτουργούν κανονικά και μάλιστα η Διευθύντρια τους ενημέρωσε ότι γίνονται κρατήσεις για τον επόμενο χρόνο. Επίσης, σε κάθε περίπτωση τους διαβεβαίωσαν ότι ακόμα και αν υπήρχε περίπτωση να αντιμετωπίσουν κάποιου είδους πρόβλημα, είχαν φροντίσει οι εργαζόμενοι, ακόμα και με κλειστό ξενοδοχείο-κάτι που ήταν το ακραίο σενάριο-να παρέμεναν στη δουλειά τους και να πληρώνονταν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν πληρώσει το ΙΚΑ μέχρι και τον Αύγουστο, επίσης για κανέναν από τους εργαζόμενους στα δύο ξενοδοχεία δεν θα κινδυνεύσει το επίδομα ανεργίας του και αυτό τιμά και την επιχείρηση αλλά και τα δύο ξενοδοχεία που πράγματι δείχνουν ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τους εργαζόμενους, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΕΚΡ. Παράλληλα, θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Διοίκηση των δύο ξενοδοχείων, ώστε εάν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα να δουν πως μπορούν να συνδράμουν για να μην έχει κανένα κόστος για τους εργαζόμενους η οποιαδήποτε εξέλιξη. Πάντως, αυτή τη στιγμή, η διαβεβαίωση που πήραν είναι ότι και στα δύο ξενοδοχεία θα πρέπει να οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς καμία ανησυχία και να τελειώσει η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για πάνω από 1500 άτομα στο νησί που δουλεύουν στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και γύρω στα 300 άτομα που εργάζονται στα ξενοδοχεία «Sunwing» και «Miramare».

Ο κ. Σταμούλης
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, κ. Θανάσης Σταμούλης, λέγοντας και εκείνος ότι τους διαβεβαίωσαν ότι, τουλάχιστον μέχρι τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού έχουν πληρωθεί τα πάντα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα, αφού υπάρχουν και άλλα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον Thomas Cook μια και έστελνε πελάτες σε πέντε-έξι ξενοδοχεία και γι’ αυτά υπάρχει ανησυχία. Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, οι ίδιοι προτίθενται να μεταβούν στο Υπουργείο Τουρισμού σε περίπτωση που εργαζόμενος της περιοχή μας μείνει χωρίς ανεργία τον χειμώνα λόγω αυτής της κρίσης.

Για τη σύμβαση
Ο κ. Σταμούλης, αναφέρθηκε και στη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων που λήγει στα τέλη του χρόνου διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπογράψουν σύμβαση στη Ρόδο, το θέμα, όμως, είναι κατά πόσον η σύμβαση θα είναι σε ισχύ όταν περάσει αυτό το νομοσχέδιο με τις ενώσεις προσώπων και θα είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου σύμβαση στη Ρόδο, ούτε καν το σωματείο. «Ο νεκροθάφτης των εργαζομένων, ο κ. Βρούτσης ξαναχτύπησε», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στον Υπουργό Εργασίας, λέγοντας ότι τους γυρίζει σε συμβάσεις του 2012 και του 2013 τότε που είχαμε τις μειώσεις των μισθών και πάνω που υπάρχει μία υποχρεωτικότητα των συμβάσεων στην περιοχή μας από την προκάτοχό του κα Αχτσιόγλου έρχεται με νέο νομοσχέδιο ο Υπουργός να την καταργήσει. Θύμισε, μάλιστα, ότι όταν είχε έρθει στη Ρόδο ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι η καλύτερη σύμβαση στην Ελλάδα είναι αυτή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο και ότι τέτοιες συμβάσεις πρέπει να υπάρχουν παντού.
Ακόμη, το νομοσχέδιο τους υποχρεώνει στο ηλεκτρονικό μητρώο που θεωρούν ότι θα δημιουργήσει προβλήματα σε εργαζομένους ιδιαίτερα αυτούς που είναι συνδικαλιστές. Προμήνυσε, τέλος, ότι θα πολεμήσουν το θέμα με τις ενώσεις προσώπων.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο