Thomas Cook: Φοροελαφρύνσεις ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου

Thomas Cook: Φοροελαφρύνσεις ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου

Thomas Cook: Φοροελαφρύνσεις ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 450 ΦΟΡΕΣ

Για να μην πάρει διαστάσεις ντόμινο η κατάρρευση του Thomas Cook

Φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις ζητά η ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων Δωδεκανήσου, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις στην αγορά και να μην πάρει διαστάσεις ντόμινο η κατάρρευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook.

Μάλιστα, με επιστολή που έστειλε η διοίκησή της στο υπουργείο τουρισμού έχοντας αποδέκτες τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα, επισημαίνει ότι η τοπική οικονομία δεν θα αντέξει τους κραδασμούς της πτώχευσης, καθώς τις συνέπειες θα υποστούν και πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό.

Ειδικότερα, η ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:
«Η πτώχευση του τουριστικού κολοσσού “Thomas Cook” αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη με άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία. Προφανώς και επηρεάζονται αρνητικά οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα πρακτορεία τουρισμού και κυρίως οι επιχειρήσεις εκείνες που είχαν μεγάλη εξάρτηση από τον βρετανικό τουρ οπερέιτορ.

Τις συνέπειες θα τις υποστούν όμως πολλοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό, που συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά πρακτορεία όπως προμηθευτές, εργολάβοι, κατασκευαστές, ιδιοκτήτες ταξί και τουριστικών λεωφορείων, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων , εστίαση κλπ.

Με την ιδιότητα του κοινωνικού εταίρου ΖΗΤΟΥΜΕ από τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη την προώθηση φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων για την αγορά, έτσι ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη και να αποφευχθούν οι αλυσιδωτές συνέπειες.

Η τοπική μας οικονομία δεν θα αντέξει το ντόμινο των εξελίξεων που τυχόν προκαλέσουν οι κραδασμοί από την κατάρρευση του δεύτερου μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στην Ευρώπη! Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις εδώ και τώρα. Ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας και πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να καλυφθεί το μεγάλο κενό που αφήνει ο Thomas Cook, θα δοκιμαστούν έντονα οι αντοχές της αγοράς. Η προσαρμογή στα δεδομένα που δημιουργεί η πτώχευση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, εάν δεν περιληφθούν ισότιμα οι επαγγελματικοί κλάδοι και οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην τουριστική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε μέτρο ελάφρυνσης αποφασίσει τελικά να εφαρμόσει η ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Thomas Cook με ιστορία 178 ετών συνδιαμόρφωσε το λεγόμενο τουριστικό θαύμα της Ρόδου, συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας εν γένει. Ας μην επιτρέψουμε να γίνει το θαύμα εφιάλτης, τώρα που κλείνει ο μεγάλος αυτός κύκλος ενός τόσο σημαντικού τουριστικού οργανισμού!

Για το Δ.Σ.
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Τσούλλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Πάγκαλης»

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009