Ξεκινούν  οι ψεκασμοί για τον δάκο σε Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και Κάσο

Εντός των ημερών ξεκινούν στα νησιά Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και Κάσο, οι ψεκασμοί των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου, οι ψεκασμοί στο νησί της Ρόδου και στο νησί της Κω θα αρχίσουν στις 7 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Οκτωβρίου περιλαμβάνοντας όλες τις κοινότητες.

Στην Κάρπαθο και στην Κάσο οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου.  

Οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματά τους, όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγήν τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στηΔ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, τηλ. 2241364926, 2241364927 και 2241364912.