Σωτ. Μπάρβας: Όχι άλλα πεταμένα χρήματα για το λιμανάκι των Φανών

Με επιστολή του στην εφημερίδα “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο κ. Σωτήρης Μπάρβας, τοπικός σύμβουλος Φανών, ζητά (ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης) να μη συνεχιστεί η χρηματοδότηση για τη διάνοιξη του αλιευτικού καταφυγίου  στις Φάνες, καθώς ένα τέτοιο γεγονός σημαίνει διαιώνιση λανθασμένης απόφασης που ζημιώνει οικονομικά τα δημόσια ταμεία.

Ο ίδιος τονίζει ότι παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και στο παρελθόν και ουσιαστικά αποτελούν «πεταμένα χρήματα» αφού σε μερικούς μήνες η είσοδος του λιμανιού θα κλείσει εκ νέου.

Αναφέρει συγκεκριμένα:  
«Το πρακτικώς “Μαρτύριο του Σίσυφου” που αρρωστημένα διαιωνίζεται από το 1990 μέχρι σήμερα και αποτελεί την παθογένεια του “Βαθέως Κρατικού Μηχανισμού” επιβάλλεται να σταματήσει. Η αγανάκτηση των κατοίκων της Ρόδου και κατά επέκταση της Κοινότητας Φανών έχει αποκορυφωθεί. 

Ως Κ.Α. Σκαφών χρήζει άμεσης χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο λογω θέσης και αναγκαιότητας των διερχόμενων σκαφών. Πρέπει επιτέλους ο Κρατικός Μηχανισμός να επισπεύσει τις χρονοβόρες διαδικασίες και να θέση ως προτεραιότητα την Υγειή αποπεράτωσή του. Ως Κοινότητα οφείλουμε να πράξουμε τα Μέγιστα.

Ο προεδρεύων Βασίλης Νικολίτσης συγκάλεσε συμβούλιο την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ωρα 1.00 μ.μ. με θέμα: “Διάνοιξη εισόδου στο αλιευτικό καταφύγιο Φανών”.

Η πρώτη  μοναδική πρόταση εκ μέρους του Π.Κ.Σ. Φανών, Βασίλη Νικολίτση, που είναι συγχρόνως ύποπτη και κολάσιμη.

Μέχρι τώρα δαπανήθηκαν 367.000 ευρώ για προσωρινές επεμβάσεις, ο Αγαπητός Παλλας αντιδήμαρχος τότε Καμείρου (2016),  σε προηγούμενη συνεδρίαση, πρότεινε να γίνει ανάθεση απευθείας σε εργολάβο ακόμα μια προσωρινή επέμβαση 200.000 ευρώ. Το Δημόσιο χρήμα στον Πυθμένα του Αιγαίου για λίγους μήνες διάνοιξης της εισόδου στο Καταφύγιο Αλιευτικών Σκαφών Φανών.

Ερωτώ:  Έχουν συνείδηση αυτοί οι άνθρωποι;

Δεν θα συνηγορήσουμε ως πλειοψηφία στη διαιώνιση του “Μαρτυρίου του Σίσυφου” που αποτελεί από το 1990 μέχρι σήμερα το αίσχος της κρατικής παραλογίας. Δεν θα συνηγορήσουμε στη σπατάλη δημόσιου χρήματος, να παίρνουμε την άμμο από το σημείο Α  να τη μεταφέρουμε στο Β (ένα μίλι μακριά), και τα θαλάσσια ρεύματα να την επιστρέφουν πίσω στο Α.

Η πρόταση είναι κολάσιμη και προκλητική. Γίνεται εσκεμμένα προσπάθεια να περάσει σε νέα συνεδρίαση του κοινοτικού συμβούλιου την 4η Οκτωβρίου και ώρα 1 μ.μ.  Η ώρα του συμβουλίου είναι έντεχνα ενορχηστρωμένη, να μην παρ­ευρεθεί η πλειοψηφία λόγω εργασίας. Το θέμα εξυπηρετεί ύποπτους σκοπούς.  Ο κάθε κρατικός φορέας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη διαφύλαξης του δημόσιου χρήματος.  

Μετά τιμής
Σωτήρης Μπάρβας
Κοινοτικός Σύμβουλος Φανών».