Σχολείο «ρημαδιό», στα «κάγκελα» οι γονείς του 1ου Δημοτικού Αρχαγγέλου

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι μικροί μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου με τα συσσωρευμένα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.  

 Οι συνθήκες τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά είναι απαράδεκτες και το αυτονόητο το οποίο ζητούν, είναι να ασχοληθούν σοβαρά οι αρμόδιοι φορείς και να δώσουν άμεσα λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και το κυριότερο, η ασφάλεια των παιδιών. 
 

Το κτήριο είναι αμφίβολο αν έχει συντηρηθεί ποτέ ουσιαστικά. Κάθε φορά που βρέχει αίθουσες πλημμυρίζουν,  σοβάδες πέφτουν εντός κι εκτός, τα παλιά κουφώματα μοιάζουν με… ελβετικό τυρί, οι ηλεκτρολογικοί πίνακες στους διαδρόμους είναι εκτεθειμένοι και επικίνδυνοι, ενώ ανεπαρκής είναι πλέον και ο φωτισμός, που χρήζει αντικατάστασης. 
 


Σοβαρές είναι οι ελλείψεις και στους εξωτερικούς χώρους. Το μάθημα της γυμναστικής γίνεται σ’ ένα ακατάλληλο προαύλιο, οι δύο μικρές μπασκέτες είναι ετοιμόρροπες, η δεύτερη είσοδος της εγκατάστασης είναι… ό,τι πρέπει για ατύχημα, ενώ απαιτείται η άμεση υποστύλωση τουλάχιστον δύο μεγάλων πεύκων που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο. Πέρυσι τον χειμώνα μόνο η καλή τύχη απέτρεψε μία τραγωδία, όταν κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας ξεριζώθηκε παρόμοιο δέντρο, ευτυχώς σε ώρα που το σχολείο δεν λειτουργούσε. 
 


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όπως και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Αρχαγγέλου, έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, με προσωπική εργασία και τη συνδρομή εθελοντών, όπως και ενοχλώντας διαρκώς τους αρμόδιους. Ωστόσο οι δυνατότητες παρέμβασής τους δεν παύει να είναι περιορισμένες και τα μέσα ανεπαρκή. 
 


Στα μέσα Αυγούστου εστάλη τόσο στον Δήμο Ρόδου, όσο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του έγγραφο, το οποίο περιέγραφε τα πλέον σοβαρά από τα προβλήματα και ιεραρχούσε τις επείγουσες ανάγκες, με το αίτημα να αντιμετωπιστούν πριν την έλευση του χειμώνα. 

Δυστυχώς, ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε, οι πρώτες κακοκαιρίες βρίσκονται προ των πυλών και οι γονείς βρίσκονται στα… “κάγκελα”, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Όπως λένε, τα παιδιά τους δεν είναι ενός κατώτερου Θεού και απαιτούν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου να αντιμετωπιστεί επιτέλους με τον σεβασμό που του αξίζει.