Όταν οι ιδιωτικές επενδύσεις προηγούνται των βασικών έργων υποδομής, τότε τα προβλήματα είναι μεγάλα

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

 

Όταν και με το φράγμα ΓΑΔΟΥΡΑ έχουμε έλλειψη νερού, τότε αλίμονό μας. 

Όταν και με το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ έχουμε έλλειψη ρεύματος, τότε αλίμονό μας
Όταν ο Δημοτικός Βιολογικός Καθαρισμός δεν επαρκεί γενικώς, τότε αλίμονό μας.
Όταν με το υπάρχον οδικό δίκτυο έχουμε προβλήματα κυκλοφορίας, τότε αλίμονό μας.
Όταν τα χιλιάδες αυτοκίνητα δεν έχουν επαρκείς χώρους στάθμευσης, τότε αλίμονό μας.
Όταν στο αεροδρόμιο, λιμάνι,  μαρίνα, υπάρχουν ελλείψεις, τότε αλίμονό μας.

Πρόθεσή μου δεν είναι εγώ να αναδείξω τα γνωστά προβλήματα και ούτε βέβαια καμία αρμοδιότητα και δυνατότητα επίλυσής τους έχω, αλλά θέλω να τα συνδυάσω με τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, οι οποίες συνήθως προηγούνται αντί να έπονται των βασικών έργων υποδομής, που αποτελούν βασική προϋπόθεση σωστής και απρόσκοπτης λειτουργίας ή και αύξησης αυτών.

Με χαρά άκουσα την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία στην ευρύτερη περιοχή του Καλαμώνα της Ρόδου, εργοστασίου παραγωγής μπύρας, με τα τοπικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η τοπική αγορά και που έρχεται να τις καλύψει για να σταματήσουμε τις τεράστιες εισαγωγές και να στηρίξουμε -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΖΕΙ- τις τοπικές βιοτεχνίες μπύρας.

Επίσης, μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος κατασκευάζει, πάντα με βάση τις δημοσιογραφικές αλλά έγκυρες πληροφορίες, μεγάλο εμπορικό κέντρο με ποικίλες δραστηριότητες επί της οδού Ρόδου-Ιαλυσού, στην Ιαλυσό και φαίνεται ότι έπονται και άλλες επενδύσεις πιθανόν στον ξενοδοχειακό τομέα.

Ο τέως αντιδήμαρχος και ομολογώ δραστήριος και αποτελεσματικός κ. Αγ. Πάλλας, που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, απέστειλε ήδη στον νέο Δήμαρχο, ενημερωτική επιστολή, στην οποία αναφέρεται στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της ΥΔΡΕΥΣΗΣ, στις νέες αναγκαίες γεωτρήσεις και δεν κρύβει την ανησυχία του για την υφιστάμενη κατάσταση, επισημαίνει την ανάγκη έργων και αναφέρεται σε περιοχές, όπως Κρητηνία, Κάλαθος, Μεσαναγρός, Σορωνή, Λάρδος, Αρχάγγελος και Στεγνά, δηλαδή σχεδεόν σε όλο το νησί, αλίμονό μας. 

Η τοπική κοινωνία στην τοπική Αυτοδιοίκηση, επέλεξε πρόσωπα και παρατάξεις, τα οποία περιβάλλει με εμπιστοσύνη και ελπίδα για το μέλλον και τις προοπτικές όλου του νησιού που είναι ο Δήμος Ρόδου, οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Αυτοί που είναι θεσμικά επιφορτισμένοι με τον Τουρισμό και τα ξενοδοχεία, οφείλουν να παρακολουθούν και εγκαίρως να επισημαίνουν τις ελλείψεις, αλλά και να προτείνουν λύσεις.