Νικήτας Γρύλλης: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί hot spot στη Σύμη»

Νικήτας Γρύλλης: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί hot spot στη Σύμη»

Νικήτας Γρύλλης: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί hot spot στη Σύμη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2458 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση του αντιδημάρχου Σύμης σε Χρήστο Ευστρατίου και Γιάννη Κρητικό

Απάντηση στις επιθέσεις που δέχθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες η δημοτική αρχή Σύμης από τους αντιπεριφερειάρχες Χρήστο Ευστρατίου και Γιάννη Κρητικό, για το μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει το νησί, δίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του νησιού κ. Νικήτας Γρύλλης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τους χάλασαν τα σχέδια για δημιουργία hot spot στη Σύμη και ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά ο κ. Γρύλλης στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ευστρατίου, ξέσπασε σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου κατά του Δημάρχου Σύμης, προφανώς γιατί χάλασαν τα σχέδια τους να δημιουργηθεί hot spot στο νησί μας. Τον κ. Ευστρατίου ακολούθησε ο κ. Κρητικός, αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, ο οποίος ανερυθρίαστα μάς έθεσε το δίλημμα: "έχετε μπροστά σας δύο δρόμους, της Μόριας και της Κω".

Τους απαντάμε: Ούτε Μόρια ούτε Κω. Τα σχέδια σας για τα σπίτια σας. Όχι για το νησί μας. Αν θέλετε να μας μετατρέψετε σε hot spot, ματαιοπονείτε!!!

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ως άνω κύριοι είχαν να αντιμετωπίσουν και τα πυρά της κυβέρνησης για την πλήρη ανευθυνότητα που επέδειξαν στην πρόσφατη κρίση που περάσαμε με την παντελή απουσία τους παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις που τούς απευθύναμε.


Ο αντιδήμαρχος Σύμης κ. Νικήτας Γρύλλης

Στο παραλήρημα κατά του Δήμου Σύμης και των κατοίκων της απαντάμε:

Ο Δήμαρχος Σύμης δεν έχει ανάγκη την τηλεόραση για προσωπική προβολή. Τα Μέσα Ενημέρωσης εξυπηρετούν ένα μόνο σκοπό: τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων του νησιού μας!!!

Ο κ. Ευστρατίου ακόμη και τώρα βρήκε την ευκαιρία να τονίσει τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή σε ώριμες μελέτες που απέστειλε ο Δήμος μας ανταποκριθηκε θετικά και έδωσε, ως όφειλε, το πράσινο φως, για να προχωρήσουν. Η επιστολή του ομοιάζει με προεκλογική καμπάνια. Μόνο που οι εκλογές τελείωσαν!!! Οπότε του προτείνουμε να αφοσιωθεί στο έργο του και να αφήσει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Επιπρόσθετα, στο δημοσίευμα του κ. Ευστρατίου χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό ως μέσο προβολής των έργων της Περιφέρειας που τα οικειοποιείται ωσάν να είναι δικά της, βάλλοντας κατά Δημάρχων και οποιουδήποτε άλλου δύναται να θίξει την ενίοτε ανυπαρξία της Περιφέρειας και γενικά της κρατικής μηχανής. Η Περιφέρεια δια του στόματος των προαναφερθέντων μπαίνει σε μια διαδικασία αυτοπροβολής, κάνοντας επίκληση στο ήθος του πομπού και επίθεση στο ήθος του αντιπάλου.

Μόνο που εμείς δεν είμαστε αντίπαλοι, αλλά συμπορευτές στο δύσκολο αγώνα μας για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας. Η σοβαρότητα του Δημάρχου Σύμης φαίνεται στους αγωνες που δίνει καθημερινά. Μετά από 17 χρόνια στο τιμόνι της τοπικής αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος, δε θα πάρει μαθήματα από άπειρους περιφερειακούς συμβούλους για ένα μόνο λόγο:

Γιατί διαφωνούμε με το ύφος και τον τρόπο διατύπωσης.

Η διαπόμπευση που επεδίωξαν οι αντιπεριφερειάρχες στο πρόσωπο του Δημάρχου μοιάζει σαν να έχει βγει από αφιλτράριστα στόματα ανθρώπων που αγνοούν στοιχειώδεις αρχές πολιτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το ατόπημα του κυρίου Ευστρατίου να βάλει την υπογραφή του σε ένα λιβελλογράφημα, τον καθιστά αδαή και ευάλωτο, κάτι που δεν προσιδιάζει με τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί. Τον κ. Κρητικό τον απαλλάσσουμε και ευελπιστούμε στο εξής να επιδείξει την πολιτική ωριμότητα που επιβάλλεται λόγω των δύσκολων ημερών που διανύουμε.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός του Δήμου. Όχι εχθρός!!! Πιστεύουμε στην καλη συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θεωρούμε το συγκεκριμένο συμβάν ατυχές περιστατικό και προχωρούμε για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των νησιωτών μας!

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο