Στη «Ροδιακή» οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου

Στη «Ροδιακή» οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου

Στη «Ροδιακή» οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 315 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη στις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις της εφημερίδας "Η Ροδιακή" πραγματοποίησαν χθες το πρωί μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου.

Οι περίπου 40 μαθητές, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους ενημερώθηκαν για την ιστορία των 104 χρόνων της εφημερίδας, η οποία αποτελεί την αρχαιότερη στο Νότιο Αιγαίο και την 8η αρχαιότερη σε κυκλοφορία στην Ελλάδα.

Ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα τμήματα της εφημερίδας προκειμένου να προλαβαίνει και να εκδίδεται καθημερινά, περιλαμβάνοντας ειδήσεις που αφορούν την τοπική κοινωνία- και όχι μόνο.


Επίσης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των πιεστηρίων και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα και έπειτα να διανεμηθεί στα δεκάδες σημεία πώλησης.

Ο υπεύθυνος του πιεστηρίου κ. Φλώρος, μίλησε στους μαθητές για τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις έγχρωμες σελίδες, το μέγεθος του χαρτιού που χρησιμοποιείται και φυσικά το πώς ένα τεράστιο ρολό χαρτί καταλήγει να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.


Ακόμη, τους εξήγησε ότι, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους δασκάλους που τους συνόδευαν.

Αμέσως μετά την ξενάγηση και τη συζήτηση που είχαν οι μαθητές με το προσωπικό της εφημερίδας, όπως συνηθίζεται, έλαβαν μια "φρέσκια" εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern