Δεν μας επιτρέπεται ούτε να νοσήσουμε  ούτε να πεθάνουμε στη Νότια Ρόδο

Με αφορμή το ξαφνικό πρόβλημα υγείας του κυρίου Τατσόπουλου, που ευτυχώς για τον άνθρωπο βρισκόταν στην Αθήνα, όπου μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο κι έτσι σώθηκε, σας παραθέτω τα εξής.

Δυστυχώς εδώ στη Νότια Ρόδο συμβαίνουν συχνά πυκνά τέτοια δυσάρεστα περιστατικά και οι αρμόδιοι μάς αντιμετωπιζουν σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, δέκα χωριά με πληθυσμό 6.000 μόνιμους κατοίκους, 400 μαθητές (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) και 30.000 τουρίστες τη θερινή σεζόν εξυπηρετούνται από το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου.  

Με απόφαση όμως του Υπουργείου Υγείας από 1/9/2019 λειτουργεί μόνο Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00 έως 14.00, δηλαδή καταργεί τις εφημερίες του Σαββατοκύριακου. Τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες για εμάς απαγορεύεται να νοσήσουμε ή και  να πεθάνουμε!

Το Υπουργείο Υγείας αντί να προβεί στην αναβάθμιση του Ιατρείου Γενναδίου όπως προβλέπεται από το 2009 (υπάρχει σχετικό ΦΕΚ) προχωρεί αργά αλλά σταθερά στην κατάργησή του, προς μεγάλη τέρψη των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας. Κάθε φορά που οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται ώστε να λειτουργεί το εν λόγω Ιατρείον όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο με επικεφαλής μια Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου ξαφνικά "ξεφυτρώνει" μια συνάντηση των αρμοδίων συνεπικουρούμενη με ελάχιστους επιχειρηματίες και Κοινοτάρχες,  πρώην και νυν, οι οποίοι θεωρούνται ως οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για το "θαψιμο" του Περιφεριακού Ιατρείου.

Είχε προηγηθεί προηγουμένως κινητοποίηση των κατοίκων με ταυτόχρονη περισυλλογή υπογραφών των κατοίκων Νότιας Ρόδου.
                                                                                                                                                                       Εμμανουήλ Γαλανόπουλος