Παναγιώτης Κουνάκης: Κρύβεται για τον μειωμένο ΦΠΑ ο περιφερειάρχης

Παναγιώτης Κουνάκης: Κρύβεται για τον μειωμένο ΦΠΑ ο περιφερειάρχης

Παναγιώτης Κουνάκης: Κρύβεται για τον μειωμένο ΦΠΑ ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 920 ΦΟΡΕΣ

Πυρά για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ αντάλλαξαν ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών» Παναγιώτης Κουνάκης.

Αιτία, η πρόταση του τελευταίου να τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η υποβολή αιτήματος προς την κυβέρνηση, για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Ο Χρήστος Ευστρατίου μίλησε για πολιτικές επιλογές που έχουν το τίμημά τους, και συστράτευση του κ. Κουνάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε το καθεστώς ενώ από την πλευρά του ο κ. Κουνάκης έκανε λόγο για χαριεντίσματα από πλευράς περιφερειακής αρχής με κορυφαίους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση και για διαχρονική απουσία του σημερινού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου από τα πολιτικά ζητήματα του τόπου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του κ. Ευστρατίου αναφέρονται τα εξής:
“Η πρόταση του Παναγιώτη Κουνάκη να τεθεί στην κυβέρνηση θέμα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με το πρόσχημα του καλού κλίματος μεταξύ κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής (που έχει γίνει καραμέλα στο στόμα του) δεν είναι παρά ο φερετζές που χρησιμοποιεί, στην προσπάθειά του να καλύψει την ντροπή του και να εξιλεωθεί που κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική δύναμη που με δική της πρωτοβουλία, στο όνομα της “ισονομίας” κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, εκπροσωπείται επίσημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από την παράταξη με τη σημαία της οποίας ο Παναγιώτης Κουνάκης κατέβηκε στις Περιφερειακές εκλογές.

Κατά συνέπεια, αυτοί που συστρατεύτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παραδίδουν μαθήματα οικονομικού πατριωτισμού σε εκείνους που έδωσαν μάχες για τη διάσωσή τους.
Αυτά που ο Παναγιώτης Κουνάκης προτείνει, να πάει να τα πει στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον εκπροσωπεί επισήμως στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Και κάτι τελευταίο: Φίλε Παναγιώτη, πολύ αργά για δάκρυα. Οι πολιτικές επιλογές όλων μας, έχουν το τίμημά τους”.

Παναγιώτης Κουνάκης: «Γέλασέ τον, τον χωριάτη να τον έχεις πάντα εργάτη. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. κ. Χατζημάρκο».
Σε δική του απάντησή του προς το Χρήστο Ευστρατίου ο κ. Κουνάκης αναφέρει τα εξής: «Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος για ακόμα μία φορά κρύβεται πίσω από τον χωρικό που ο ίδιος όρισε. Προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τις τεράστιες ευθύνες που έχει αναλάβει απέναντι στους κατοίκους της Περιφέρειας.

Ο ρόλος του, πέρα από το να ασκεί διοίκηση είναι να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών απέναντι στην εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση, ανεξαρτήτως κομμάτων.
Δυστυχώς όπως και στα 4 ½ χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έτσι και τώρα με τη κυβέρνηση της Ν.Δ., προτιμά να διατηρεί προσωπικές προνομιακές σχέσεις με την εξουσία παρά να γίνει δυσάρεστος για το θέμα του ΦΠΑ.

Στην ειλικρινή μου πρόταση, που υποστηρίζεται από μία ολόκληρη παράταξη τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» για να δημιουργήσουμε ενιαίο μέτωπο όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μπροστάρη τον ίδιο τον κ. Χατζημάρκο σιώπησε.

Δήλωσε απών με την «ένοχη» σιωπή του στο κάλεσμά μας να ηγηθεί ως πρώτος πολίτης της Περιφέρειας στον δίκαιο αγώνα των νησιωτών για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Αντί να αδράξει την ευκαιρία και να μας ενώσει, επέλεξε να υπονομεύσει.

Για να κρύψει όμως την απροθυμία του όμως έπρεπε επιπλέον να θολώσει και τα νερά.
Έβαλε μπροστά τον αναλώσιμο για αυτόν κ. Ευστρατίου, που τον όρισε χωρικό για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα με μία διχαστική και γεμάτη ψεύδη ανακοίνωση.

Υποστηρίζει ότι είναι αργά για δάκρυα, για να κρύψουν ότι δεν έχουν τόλμη και την ικανότητα να επαναφέρουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

Για να κρύψει από το λαό που τον κατέταξε πρώτο ότι όπως προτιμούσε να φωτογραφίζεται και να αγκαλιάζεται με τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Κουντουρά, Χαρίτση κ.λπ. και να τους κάνει δημόσιες αγιογραφίες έτσι και τώρα προτιμά την πολιτική προστασία της τωρινής Κυβέρνησης.

Σε ό,τι με αφορά η συμμετοχή μου στους αγώνες για την μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έχουν καταγραφεί. Η παρουσία μου στο κοινοβούλιο την ημέρα που ψηφίστηκε η κατάργησή τους και ο κοινός αγώνας τότε με αρκετούς φορείς έχουν καταγραφεί. Η παρουσία μου στην πλατεία Ακαδημίας, στα ραδιόφωνα και στο κίνημα «Παραιτηθείτε» απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο.

Όπως έχει καταγραφεί και η διαχρονική απουσία του χωρικού του Περιφερειάρχη κ. Ευστρατίου από οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα. Όπως έχουν καταγραφεί και τα δημόσια χαριεντίσματά σας με τους κορυφαίους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να δίνουμε εξετάσεις σε καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα, ούτε σε κάποιον αρχηγό αλλά σε αυτούς που μας τίμησαν.

Έχετε υποχρέωση λοιπόν κ. Χατζημάρκο να συστρατευθείτε απέναντι σε ένα καθολικό πρόβλημα, και όχι να συνεχίζετε το θέατρο σκιών. Όσο και αν εσείς κ. Χατζημάρκο επιμένετε να χρησιμοποιείται τους συνεργάτες σας, ως αναλώσιμους και να τους κινείτε πίσω από το παραβάν εμείς θα φέρνουμε την πολιτική στο προσκήνιο.

Ο κανονισμός του συμβουλίου ορίζει πως δίνεται το δικαίωμα σε σύμβουλο και στην παράταξή του, στην προκειμένη περίπτωση τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» που διαθέτει το ένα τρίτο των συμβούλων να θέτει θέματα. Πόσω μάλλον ένα κορυφαίο θέμα για όλα τα νησιά μας. Περίμενα να το γνωρίζατε τουλάχιστον αυτό, εκτός και αν το γνωρίζατε κ. Χατζημάρκο και εκθέσατε απλά τον χρήσιμο χωρικό σας κ. Ευστρατίου.

Δεν θα σας ακολουθήσω στον κατήφορο. Το θέμα θα τεθεί πολιτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο βάσει του κανονισμού. Εκεί θα αναγκαστείτε να πάρετε θέση κ. Χατζημάρκο αρχικά με λόγια αλλά κυρίως να πείσετε εμάς και τον κόσμο με πράξεις έχετε τη διάθεση να πιέσετε και αν χρειαστεί και να συγκρουστειτε για το καλό του τόπου.

ΥΓ Προς Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και μη: Δεν ήταν ποτέ πολιτική μου φιλοδοξία να γίνω υποτακτικός κάποιου, ούτε να ζήσω μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά.

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα