Προχωρά η εγκατάσταση για τα νέα στέγαστρα της ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Σύγχρονες και λειτουργικές, προς όφελος των επιβατών που θα επιλέξουν να μετακινηθούν με λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα είναι οι νέες στάσεις που σταδιακά ολοκληρώνονται σε πολλές περιοχές του νησιού μας.

Στόχος του νέου προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρη Τσίκκη, αλλά και της νέας δημοτικής αρχής είναι η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, να γυρίσει σελίδα και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ως υγιής επιχείρηση, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και στους επισκέπτες της Ρόδου, που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της για τις μετακινήσεις τους. 

Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των  60 «έξυπνων στάσεων» αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Τσίκκη, ο οποίος μετά από πιέσεις που άσκησε προς τον ανάδοχο του έργου, αναμένεται να αποπερατωθεί τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση νέων στεγάστρων σε ισάριθμες στάσεις λεωφορείων εντός της πόλεως Ρόδου και στον οδικό άξονα Ρόδου – Αεροδρομίου.

Οι «έξυπνες στάσεις» πέραν της προστασίας από τον ήλιο και τη βροχή θα παρέχουν προς το επιβατικό κοινό πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των λεωφορείων. Το σύστημα της τηλεματικής που θα εγκατασταθεί, θα ενημερώνει τους επιβάτες για τον χρόνο αναμονής τους στη στάση, προκειμένου να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, για τον προορισμό τους.

Οι ψηφιακές πλατφόρμες που θα τοποθετηθούν θα είναι ενημερωμένες ανά πάσα στιγμή και θα πληροφορούν με ακρίβεια τους επιβάτες.