Αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Ρόδο

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Ρόδο

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2254 ΦΟΡΕΣ

Δύο μέρες θα παραμείνει στη Ρόδο το σκάφος του αμερικανικού στόλου USNS Carson City που κατέπλευσε χτες στις 8 το πρωί και βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Ακαντιά.

Πρόκειται για ένα πλοίο τύπου καταμαράν που μπορεί να μεταφέρει τάχιστα προσωπικό, στηρίζοντας διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.


Το σκάφος (T-EPF-7) που έχει μήκος 103 μέτρα και πλάτος 28,5 μέτρα, είναι καινούριο καθώς παραδόθηκε προς χρήση τον Ιανουάριο του 2016, και μάλιστα κατά την περσινή χρονιά είχε ως πεδίο δράσης του για μεγάλο χρονικό διάστημα την περιοχή της Μεσογείου. Στο πλαίσιο της αποστολής του είχε καταπλεύσει στη βάση της Σούδας καθώς και σε διάφορα ελληνικά λιμάνια.


Το USNS Carson City διαθέτει 41 άτομα πλήρωμα ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 300 άτομα-στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία λόγω της κατασκευής του μπορεί να αποβιβάσει εύκολα ακόμα και σε περιοχές χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.


Το καταμαράν θα αποπλεύσει από τη Ρόδο στις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο