Και η Κως στο δίκτυο των Υδατοδρομίων  της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, προκειμένου να προωθηθούν ανοιχτά ζητήματα του νησιού.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Κω, βάσει της ιεράρχησης που έχει γίνει σε προηγούμενες συναντήσεις, με έμφαση στο τεχνικό πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον δήμαρχο για το μεγάλο έργο της τοποθέτησης 1200 νέων στύλων ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, έργο το οποίο υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της.

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα καταστήσει ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο του νησιού.
Συζήτηση έγινε και για το δίκτυο των υδατοδρομίων που υλοποιεί η Περιφέρεια και επί του παρόντος δεν έχουν ακόμη ενταχθεί σε αυτό η Κως, η Νίσυρος και η Αστυπάλαια, λόγω του ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον και δεν προχώρησε η διαδικασία.

Ο νέος δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και πήρε μαζί του τις ανυπόγραφες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, Προγραμματικές Συμβάσεις Συνεργασίας για την μελέτη-αδειοδότηση-κατασκευή υδατοδρομίων στα νησιά Κως, Νίσυρος, και Αστυπάλαια, προκειμένου το Λιμενικό Ταμείο Κω να ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης και υπογραφής τους, ώστε το συντομότερο να ενταχθούν τα τρία νησιά στο μεγαλύτερο διεθνώς δίκτυο υδατοδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.