Η καθαριότητα και η ευταξία στην πόλη της Ρόδου  είναι κυρίως θέμα των πολιτών

Τα πράγματα με το όνομά τους λέει (χωρίς περιστροφές) η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου, με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο.

Επισημαίνει με μια φωτογραφία  η οποία μάλιστα έχει φόντο το άγαλμα του Διαγόρα, τι πραγματικά επικρατεί σε αυτό το νησί, εξαιτίας ΜΑΣ κυρίως.

Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Το πρωί έκανα τον έλεγχό μου και το μεσημέρι περνώντας συμπτωματικά ξανά απ το ίδιο σημείο αντίκρισα αυτό! Και βέβαια συμβαίνει  όχι μόνο στο κέντρο αλλά σε πολλές περιοχές της πόλης μας!

Είναι τουλάχιστον υποκρισία να μιλάμε για κλιματικές αλλαγές, για περιβαλλοντική προστασία, για... για.. Και να επιτρέπουμε εμείς οι ίδιοι έστω και στον γείτονά μας να κακοποιεί έτσι την οποία γειτονιά μας!!!

Σαρώνουμε όλα τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου τους τομείς μας και το φαινόμενο είναι καθημερινό... Καρέκλες, στρώματα, καναπέδες, νιπτήρες  Ενώ γνωρίζετε ότι υπάρχει συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου που μπορεί να μεριμνήσει με ένα μόνο τηλεφώνημα!!!

Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πλειοψηφία οι ευσυνείδητοι και θα το πολεμήσουμε ενωμένοι όλοι μαζί! Η εικόνα αυτή δεν πρέπει να αντιπροσωπεύει τους Ροδίτες, δεν μας αξίζει... Αν δεν προσπαθήσουμε ατομικά,  ούτε 10000 οδοκαθαριστές μα ούτε και 10000 οχήματα καθαριότητας θα μας δώσουν λύσεις!».