Με διακοπές προειδοποιεί τους κακοπληρωτές η ΔΕΥΑΡ

Σε διακοπή υδροδότησης για ιδιώτες και επιχειρηματίες που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς έχει προχωρήσει η ΔΕΥΑΡ. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να εισπραχθούν τα χρήματα που οφείλονται στην επιχείρηση.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και ρύθμιση και να πληρώσουν αυτά που οφείλουν σε δόσεις όπως δήλωσε στον Sky Ρόδου ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Γιώργος Υψηλάντης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ ανέρχονται σε 55.700.000 ευρώ.
Μη διακανονισμένα είναι 38 εκατομμύρια ευρώ από τα 55,7 που οφείλονται όπως είπε ο κ. Υψηλάντης.
«Στόχος είναι να μειώσουμε τις οφειλές τρίτων προς τη ΔΕΥΑΡ και θα το κάνουμε. Μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν τα χρήματα που χρωστούν σε πολλές δόσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΥΑΡ ο κ. Υψηλάντης δήλωσε πως αυτό θα γίνει μετά από σχετική μελέτη.

«Αναπροσαρμογές θα γίνουν . Δεν θέλουμε να είναι προς τα πάνω αλλά προς τα κάτω. Αυτό θέλουμε να αποδειχθεί από μελέτη που θα γίνει. Η ΔΕΥΑΡ είναι κοινωφελής και μη κερδοσκοπική επιχείρηση. Παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες. Πρέπει να τις κοστολογήσει και να εισπράξει αυτά που ξοδεύει από τους πελάτες της», τόνισε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε πως η τιμολογιακή πολιτική πρέπει να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό που γίνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ύδρευση που ήταν έντονα φέτος.
«Έχουμε ζητήσει από τους προέδρους όλων των τοπικών συμβουλίων να μας καταθέσουν προτάσεις. Βάσει αυτών θα προχωρήσουμε όσο πιο έγκαιρα γίνεται», είπε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2020.
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάστηκε στην ποιότητα του νερού της Μεσαναγρού.
«Αυτές τις ημέρες έχει υδροδοτηθεί η Μεσαναγρός. Σιγά σιγά οργανωμένα και με τάξη θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις», είπε ο κ. Υψηλάντης.
Υπενθυμίζεται πως το νερό που ανάβλυζε από τις βρύσες των σπιτιών στην Μεσαναγρό ήταν μαύρο.