Βιβλιοπαρουσίαση: «Τι είναι για μένα ευτυχία» του Νίκου Κωνσταντινίδη

Βιβλιοπαρουσίαση: «Τι είναι για μένα ευτυχία» του Νίκου Κωνσταντινίδη

Βιβλιοπαρουσίαση: «Τι είναι για μένα ευτυχία» του Νίκου Κωνσταντινίδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

Το βράδυ της Κυριακής, της 10ης τρέχοντος, πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη, με τίτλο: «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΑ».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Αναγνωστήριο «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλύμνου.
Ο Νίκος Κωνσταντινίδης με σπουδές στις Οικονομικές, Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες, αγαπά το βιβλίο, τη λογοτεχνία και τη συγγραφή. Συνεργάζεται χωρίς αμοιβή με περιοδικά Τέχνης και Πολιτισμού. Αρθρογραφεί σε πολλές εφημερίδες και εκδίδει με δική του επιμέλεια έντυπα για τον Σύλλογο Κασιωτών Ρόδου και για την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου.


Είναι πρόεδρος του συλλόγου Κασιωτών Ρόδου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδ/σου, του Ολοσοφικού Συνδέσμου Ελλάδας, μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, μέλος του Συλλόγου Περιβάλλοντος και της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας». Στην τελευταία έχει παραχωρήσει τα εκδοτικά δικαιώματα, ήτοι τις εισπράξεις από τις εκδόσεις των βιβλίων του, προκειμένου να διατίθενται αυτές για τις σπουδές απόρων Δωδεκανήσιων φοιτητών.
Όσον αφορά το περιεχόμενο του βιβλίου, μπορούμε να πούμε ότι ο συγγραφέας κατάφερε να δώσει στο έργο του μια μορφή ενός ιδιότυπου μυθιστορήματος, με ποιητική κατά βάθος δομή, ενός ψηφιδωτού πίνακα, όπου όχι μόνο η συνολική δημιουργία, αλλά και το κάθε ειδικότερο θέμα, η καθεμιά από τις πολύχρωμες ψηφίδες του, έχει την ξεχωριστή σημασία της. Σ’ όλο το μυθιστόρημα κυριαρχούν όχι τόσο οι κοινές, συμβατικές περιπέτειες των ηρώων, όσο οι …περιπέτειες των ιδεών.


Τα πανάρχαια υπαρξιακά ερωτηματικά είναι πανταχού παρόντα. Θα τα βρει ο αναγνώστης σε κάθε σελίδα: Ο υλικός κι ο ηθικός κόσμος με τις αιώνιες συγκρούσεις τους, το περιεχόμενο της αληθινής ευτυχίας που δεν αποκτάται ούτε ταυτίζεται με τον υλικό πλούτο, το βαθύτερο νόημα της ελευθερίας. Κι εκείνη η αίσθηση του κενού κι ανολοκλήρωτου στη ζωή μας, που προκαλεί άλλοτε τόσες πληγές και άλλοτε δημιουργεί τόσες …πηγές.
Το βιβλίο δεν περιέχει κατάλογο …συνταγών για το πώς θα φτάσουμε στην ευτυχία. Αυτά αναδύονται κατά τρόπο φυσικό και ανεπιτήδευτο, μέσα από τη ζωή, των ηρώων του μυθιστορήματος.


Για τον ίδιο τον Νίκο Κωνσταντινίδη, τον ακάματο …εργάτη της προσφοράς και του εθελοντισμού από πολλά μετερίζια, και, κυρίως, για τον άνθρωπο Νίκο Κωνσταντινίδη, ταιριάζει οπωσδήποτε το απόφθεγμα του Μενάνδρου: «Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος η». Δηλαδή: Πόσο χαριτωμένος, ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος, όταν είναι άνθρωπος.


Στην εκδήλωση προλόγισε ο αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Γιαμαίος. Αποσπάσματα απ’ το βιβλίο διάβασαν οι κ.κ.: Χριστίνα Παπουτσή, γραμματέας και Γιάννης Θεοφιλίδης, μέλος του Δ. Σ. του Αναγνωστηρίου, αντίστοιχα. Έκλεισε ο συγγραφέας με συμπληρωματικές αναφορές στο έργο του, διευκρινίσεις, αλλά και θερμές ευχαριστίες στους παρισταμένους.
Η παρουσίαση ήταν πρωτότυπη, αφού εμπλουτίστηκε με προβολή, κατά διαστήματα, ολιγόλεπτων VIDEO με πολύ δυνατές εικόνες και ερεθίσματα, που βοήθησαν στην καλύτερη κατανόηση κι επεξεργασία των πλούσιων μηνυμάτων του βιβλίου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου

Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο "Ταφικό συγκρότημα των κλασικών χρόνων στη Ρόδο"