Αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Καλλιπάτειρα”

Οι Πρόσκοποι της Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκαν, όπως πάντα, στο κάλεσμα του ΔΟΠΑΡ για αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα».

Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Ρόδου με Βαθμοφόρους τους βρέθηκαν μαζί με άλλους εθελοντές αλλά και προσωπικό του Δήμου την περασμένη Κυριακή το πρωί, με στόχο την προσφορά στις εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν όλους μας.

Ενώ οι μεγαλύτεροι, με τα απαραίτητα εργαλεία και μηχανήματα, κλάδευαν και καθάριζαν το χώρο από τα χόρτα και τα ξερόκλαδα, τα Λυκόπουλα σάρωσαν την περιοχή μαζεύοντας σκουπίδια που βρίσκονταν γύρω από τις διαδρομές.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι όσα ασυλόγιστα πετάμε, μπορεί άμεσα να φεύγουν από μπροστά μας (με λίγο αέρα και τη βροχή), αλλά σωρεύονται και για πολύ καιρό (ίσως και για πάντα) ρυπαίνουν το περιβάλλον μας.

Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τις βουκαμβίλιες με τα όμορφα λουλούδια αλλά και τα μυτερά αγκάθια τους, τα μανιτάρια που υπήρχαν στο πλάι των διαδρομών, και τις πικραγγουριές με τους παράξενους καρπούς τους. Και να δουν ότι η φύση ακόμα και μέσα στην πόλη, δίπλα μας, έχει τεράστια ποικιλία και είναι πανέμορφη, και περιμένει όσους έχουν διάθεση και ανάγκη να τη ζήσουν.

 Τα παιδιά βιώνοντας από μικρή ηλικία την προσφορά και την προστασία της φύσης έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν σε συνειδητοποιημένους ενήλικες. Με αυτό τον τρόπο οι Πρόσκοποι προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα το όραμά τους «Να δημιουργήσουν έναν Καλύτερο Κόσμο», βοηθώντας τη νεολαία να εξελιχθεί σε ευτυχισμένους και ενεργούς πολίτες.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται επίσης στους  στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και αναφέρεται στον Στόχο 11 – Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες | Στόχο 15 – Ζωή στη στεριά και Στόχο 17- Συνεργασία για τους στόχους.