Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο για την ανακύκλωση πλαστικών

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου δια της Συντονίστριας Αειφορίας και των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και του ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο για την ΠΕ /ΕΑΑ «MEdIES» και την ΕΕΑΑ διοργανώνουν ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέμα “Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες”,  Το σεμινάριο θα γίνει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 (17:15 - 20:30)  στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Ρόδου (Λονδίνου & Μόσχας).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- 17:15-17:30:  Προσέλευση- Εγγραφές- παραλαβή φακέλου
- 17:30-17:45:  Χαιρετισμοί, Διευθυντές Εκπαίδευσης Εκπροσώπου Δήμου Ρόδου
- 17:45-18:00:  "Aχ θάλασσά μου σκοτεινή, θάλασσά αγριεμένη...". Αδαμαντία Φατσέα, Συντονίστρια Αειφορίας (2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου).

- 18:00-18:15: Τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σήμερα: "Ο κόσμος του νερού" και "Ο μικρός ανακυκλωτής" Χαράλαμπος Συργιάννης, Υπεύθυνος λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου.
- 18:15-19:10: Το πρόγραμμα: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες», Βασίλης Ψαλλιδάς, Δίκτυο MEdIES Δημήτρης Παπασωτηρίου, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Απορριμμάτων ΕΕΑΑ

- 19:10-19:20: Διάλειμμα
- 19:20-20:15 Ιδέες για βιωματικές δραστηριότητες με βάση τo συνοδευτικό εποπτικό υλικό, Ηρώ Αλάμπεη, Βίκυ Μαλωτίδη, Μαριάνθη Πατεράκη και Βασίλης Ψαλλιδάς, Δίκτυο MEdIES
-20:15-20:30 Αξιολόγηση & προοπτικές Αδαμαντία Φατσέα, Ποθητή Λόη, Χαράλαμπος Συργιάννης, Ηρώ Αλάμπεη, Βίκυ Μαλωτίδη, Μαριάνθη Πατεράκη και Βασίλης Ψαλλιδάς

*Θα δοθούν: εκπαιδευτικό υλικό και βεβαιώσεις παρακολούθησης Το πρόγραμμα «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες» υλοποιείται από το MIO-ECSDE και την ΕΕΑΑ κυρίως σε νησιά και παράκτιες περιοχές σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους.

Απώτερος σκοπός της συνεργασίας είναι η καλλιέργεια του υπεύθυνου, περιβαλλοντικά εγγράμματου ενεργού πολίτη που αναλαμβάνει δράση για την αποφυγή, τον δραστικό περιορισμό και την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στον τόπο του, με έμφαση στα απορρίμματα της θάλασσας και τα πλαστικά μιας χρήσης, μέσα από την εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εμπλοκή τοπικών φορέων.

Το Διεθνές Δίκτυο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση  MEdIES λειτουργεί από το 2002, ως κύρια εκπαιδευτική
 πρωτοβουλία του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης (MIO-ECSDE) ενώ είναι εγκεκριμένο από  το Υπ. Παιδείας.