Στην Αρχίπολη οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Φλεβάρης και Χρ. Ευστρατίου

Επίσκεψη στην κοινότητα της Αρχίπολης πραγματοποίησαν χτες ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου και ο αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιάννης Φλεβάρης, προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χωριό μετά τις πλημμύρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι δύο αντιπεριφερειάρχες που συνοδεύονταν και από κλιμάκιο μηχανικών της περιφέρειας, όπως όλα τα χωριά του νησιού έτσι και η Αρχίπολη, υπέστη μεγάλες ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και οι κάτοικοί της βρίσκονται σε απόγνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο του χωριού έχει πνιγεί στη λάσπη, από τα ορμητικά νερά και τα χώματα που έτρεξαν από τα γύρω βουνά, ενώ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί και ο δρόμος προς την Ψίνθο ο οποίος και έχει κλείσει.
Προβλήματα όμως κατέγραψαν τα συνεργεία και σχεδόν σε όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής που είτε υπέστη διάβρωση είτε καταστράφηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμιού που ξεχείλισε.

Δεν έλειψαν όμως και οι ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις κυρίως για όσες βρίσκονταν κοντά στο ποτάμι, που πλημμύρισαν από τα νερά και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα κτίσματα είναι ετοιμόρροπα.
Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι και στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στο Κρυονέρι, παρατηρείται το φαινόμενο να τρέχουν τεράστιες ποσότητες νερού από τα βουνά στον κεντρικό δρόμο κάτι που όπως λένε οι κάτοικοι, είχε να παρατηρηθεί τουλάχιστον σαράντα χρόνια.

Το γήπεδο της Αρχίπολης γεμάτο λάσπη
Το γήπεδο της Αρχίπολης γεμάτο λάσπη